22 septembrie 1:26 AM

Abonare la google news

Dr. Emilian Imbri avertizează: Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri

„Jumătate din cei care se internează acum sunt cu vârste mult sub ceea ce s-a întâmplat în primele valuri. Sunt mai mulţi tineri şi copii faţă de câţi se îmbolnăveau în prima etapa a atacului viral. Tinerii, de frică, ezită să meargă la doctor şi după primele 5-6 zile, când încep şi modificări ale celulelor în care virusul pătrunde, n-au ce face. Si iată rezultatul: apar la spital. Există cazuri în care modul în care se apară organismul poate determina furtunile citokinice. Practic, te ucide forţa de apărare”, a declarat medicul la Digi 24.

 

De asemenea, Emilian Imbri a explicat că a treia doză de vaccin nu va îmbunătăţi foarte mult situaţia actuală din spitale, deoarece este destinată în primul rând persoanelor vulnerabile. 

 

„Doza a treia nu va ajuta foarte mult presiunea. Doza a treia este pentru persoane ca mine, peste 65 de ani cu comorbidităţi, tocmai pentru a stimula apărarea unui organism. O s-o facă în special bătrânii şi persoanele bolnave”, a adăugat medicul. 

 

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat luni că un tânăr de 26 de ani, din judeţul Dolj, care nu era cunoscut cu boli grave şi nu era vaccinat, a murit de COVID-19.

 

Totodată, în ce priveşte vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID,, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a afirmat marţi că se încearcă devansarea administrării ecesteia, precizând că aceasta ar putea începe chiar săptămâna viitoare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul