Abonare la google news

Dr. Beatrice Mahler explică explozia de cazuri noi de COVID-19

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, susține că explozia de cazuri noi de COVID-19 din ultima perioadă este cauzată de prezența tulpinii britanice, care este mult mai contagioasă, dar și de faptul că, foarte probabil, românii au obosit să respecte regulile sanitare recomandate de autorități.

Dr. Beatrice Mahler atrage atenția că dacă un membru al familiei este infectat cu mutația virusului SARS-CoV-2, atunci toți cei din casă ajung să fie infectați. De asemenea, mobilitatea crescută a anumitor persoane ar reprezenta un alt factor de transmitere extinsă a COVID-19.

Din informaţiile care vin de la pacienţii care sunt la Marius Nasta, în momentul în care unul din membrii familiei este bolnav întreaga familie ajunge să fie infectată. Un alt punct de vedere – probabil că lumea a obosit să respecte reguli. Este normal ca, după o perioadă în care am văzut şi am anunţat o scădere a numărului de cazuri şi ne-am bucurat cu toţii de această evoluţie a pandemiei în luna februarie, impunerea de noi restricţii şi de reguli duce la o limitare a respectărilor şi acest lucru este extrem de periculos pentru că transmiterea extrem de intensă a virusului face ca numărul de cazuri să crească”, a declarat dr. Beatrice Mahler, potrivit Agrespres.

Citeste si:  PSD: Bilanțul tragediei de la “Matei Balș” crește, din păcate, iar președintele Iohannis este solidar cu victimele și familiile lor de pe pârtia de schi!

Dr. Beatrice Mahler: “Trăim în aceste zile ceva ce anul trecut nu am întâlnit la camera de gardă”

În continuare, dr. Beatrice Mahler atrage atenția că la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti nu mai există niciun loc liber.

Trăim în aceste zile ceva ce anul trecut nu am întâlnit la camera de gardă. Era presiunea foarte mare pentru pacientul COVID, dar acum este şi pentru pacientul non-COVID şi acest lucru este deja un efect secundar al anului 2020, anul pandemie”, a mai precizat dr. Beatrice Mahler.

Citeste si:  Experții avertizează că în valul 3 al pandemiei de COVID-19 vor fi afectați mai mult tinerii

5.236 cazuri noi de COVID-19, în doar 24 de ore, potrivit ultimul raport al GCS

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică (GCS), până pe 11 martie au fost înregistrate 845.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 774.277 de pacienți au fost declarați vindecați. Totodată, față de ultima raportare, au fost înregistrate 5.236 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

Citeste si:  Beatrice Mahler explică de ce unii membri ai familiei au COVID și alții nu

Până joi, 21.252 de persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat, 96 doar în intervalul 10.03.2021 (10:00) – 11.03.2021 (10:00). La ATI sunt internate 1.171 de persoane.

Citeste articolul pe Gandul

 42 total views