vineri 3 decembrie 12:01 PM

Abonare la google news

Două companii deținute de libanezul El Khalil au preluat Agrirom de la Mirela Trandafir


Consiliul Concurenței a aprobat tranzacția prin care companiile Maria Trading Constanța, și Agro-Chirnogi Călărași, deținute de omul de afaceri libanez El Khalil, preiau Agrirom, producător și comerciant de cereale (cu excepția orezului), culturilor leguminoase și plantelor producătoare de semințe oleaginoase.


Agrirom, deținută înainte de tranzacție de Mirela Trandafir, a avut anul trecut afaceri de 33,1 milioane lei și un profit de 2,5 milioane lei.

Maria Trading are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al animalelor vii, iar obiectul de activitate al firmei Agro-Chirnogi îl reprezintă cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase.

Companiile sunt unii dintre cei mai mari deținători de terenuri arabile din România, cu afaceri anuale de peste 270 milioane lei.

Agro-Chirnogi este unul dintre cei mai importanți cultivatori de cereale și plante producătoare de semințe oleaginoase. Societatea a fost privatizată în 2002 și preluată de către omul de afaceri libanez Jihad El-Khalil, aflat în prezent în topul celor mai bogați fermieri din România.

Economedia.ro