Abonare la google news

Două campioane au adus omagiu „celui mai mare criminal din istorie”

Două cicliste din China, Zhong Tianshi şi Bao Shanju, au încălcat una dintre regulile de bază de la Jocurile Olimpice, chiar în momentul în care au urcat pe podiumul olimpic. Sportivele s-au prezentat la ceremonie purtând insigne cu imaginea chipului dictatorului Mao Zedong.

„Am contactat Comitetul Olimpic din China și le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situație. Nu vom trece cu vederea cele întâmplate, vrem să rezolvăm acest episod”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, conform sursei citate.

Cele două cicliste au încălcat articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivității de premiere.

Mao Zedong a fost primul președinte al Republicii Populare Chineze și liderul partidului comunist până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani.

Mao Zedong a fost numit „cel mai mare criminal din istorie”, fiind acuzat că a dus la moartea prin înfometare a peste 30 de milioane de oameni, în perioada 1959-1961. Fostul dictator este acuzat că a provocat moartea a 65 de milioane de chinezi, prin măsurile sale.

Mao Zedong a înființat în perioada sa peste 1000 de lagăre de muncă, unde oamenii lucrau câte 14 ore pe zi.

A făcut istorie la Jocurile Olimpice, de la Tokyo cu prima notă de 0: „I se putea întâmpla oricui”

Prima notă de 0 de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost acordată gimnastei Pamela Ware, în vârstă de 28 de ani. Acesta a ratat șansa de a participa în finala probei de trambulină de 3 m, după ce și-a calculat greșit pașii, nu a putut să-și ia elanul necesar și a sărit tot în picioare.

Cu toate acestea, Pamela Ware nu a fost demoralizată și a postat un mesaj pe Instagram în care a declarat că o astfel de greșeală se putea întâmpla oricui și că este mai determinată ca oricând să participe la JO de la Paris din 2024, relatează Digisport.

”Ceea ce facem la competiții este doar o mică parte a muncii pe care o depunem de fapt ca să ajungem acolo. Eram foarte pregătită pentru Jocurile Olimpice și am făcut o greșeală. I se putea întâmpla oricui, dar am pățit-o eu într-un moment nepotrivit.

Cred că dacă aș fi executat săritura, m-aș fi rănit. Sper că sunteți obișnuiți să mă aveți prin preajmă pentru că nu am de gând să plec nicăieri, nu mă dau bătută”, a fost mesajul sportivei din Canada, Pamela Ware.

 

Citeste articolul pe RomaniaTV