Abonare la google news

Dosarul șoferiței din Andronache, care a ucis două fete, bate pasul pe loc. Judecătorii au cerut refacerea rechizitoriului

Dosarul șoferiței care a ucis două fete în Cartierul Andronache bate pasul pe loc. Magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au retrimis la Parchetul General acest dosar, după ce s-au constatat mai mule nereguli, și se solicită refacerea rechizitoriului.

În ciuda faptului că judecătorii le-au solicitat procurorilor, încă de pe data de 5 iulie, să îndrepte neregulile sesizate în rechizitoriu, dosarul a rămas neschimbat.

Astfel, magistrații Judecătoriei Sectorului 2 au dispus, joi, retrimiterea acestui dosar la Pachetul General.

Ce a dispus Instanța pe data de 5 iulie

„Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr.1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, în ceea ce priveşte descrierea faptei reţinute în sarcina inculpatei Leonte Marcela. Constată încălcarea dreptului la apărare prevăzut de art. 10 Cpp părţilor civile Ionescu Gabriel – Vasile şi Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii şi efectuării autopsiei medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanţa din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părţile civile nu au fost informate cu privire la conţinutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecţiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoştinţă de acestea direct în camera preliminară”, se arăta în decizia instanţei din data de 5 iulie 2021.

Judecătorii au decis joi să întoarcă acest dosar la Parchet

Cu toate acestea, procurorii au decis să menţină trimiterea în judecată, fără a înlătura neregulile constatate de către magistrați.

Ca atare, judecătorii au decis joi să întoarcă acest dosar la Parchet, pentru refacerea rechizitoriului.

„Constată că, prin adresa nr. 4976/III-13/2021 din data de 12.07.2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a menţinut dispoziţia de trimitere în judecată a inculpatei Leonte Marcela, trimisă în judecată prin rechizitoriul nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, fără a înlătura neregularităţile constatate prin încheierea din data de 5.07.2021 a judecătorului de cameră preliminară. În baza art. 346 alin. 3 lit. a C. proc. pen, restituie cauza nr. 1646/P/2021, având ca obiect rechizitoriul din data de 28.04.2021, prin care a fost trimisă în judecată inculpata Leonte Marcela, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, ca urmare a imposibilităţii stabilirii obiectului şi limitelor judecăţii. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se arată în decizia instanței de joi.

Femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului soldat cu moartea celor două fete

Marcela Leonte, în vârstă de 57 de ani, a ucis două fete la sfârșitul lunii februarie, în Cartierul Andronache de la marginea Capitalei, intrând în plin cu mașina în copilele care se jucau pe un trotuar.

Atât șoferița cât și pasagerul din dreapta au fost agresați imediat după producerea tragediei. La poliție, femeia a declarat că din lispă de experiență a pierdut controlul mașinii, care avea cutie automată.

Conform rezultatelor de la INML, femeia avea 1,25 g/l alcool pur în sânge, la momentul producerii accidentului soldat cu moartea celor două fete.

Citeste articolul pe Gandul