Abonare la google news

Dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită rămâne la Tribunalul Maramureş

Instanţa supremă a soluţionat conflictul de competenţă dintre Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Maramureş, după ce aceste instanţe au trimis dosarul de la una la alta. Astfel, potrivit deciziei ÎCCJ dosarul în care Sorina Pintea este acuzată de luare de mită rămâne la Tribunalul Maramureş, anunţă news.ro.

La sfârşitul lunii aprilie 2020, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea, în calitatea de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, ar fi pretins şi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziţie publică ce avea ca obiect „proiectarea şi execuţia lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi spaţii adiacente din Spitalul Judetean de Urgenţă Dr. Constantin Opriş Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Dosarul fusese trimis iniţial spre judecare Tribunalului Bucureşti. În decembrie, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în dosarul Sorinei Pintea, în favoarea Tribunalului Maramureş.

În 23 decembrie, Tribunalul Maramureş a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie şi a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.

De asemenea, s-a decis sesizarea Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti şi Tribunalul Maramureş.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul fostului ministru al Sănătăţii. Ce se întâmplă cu Sorina Pintea în dosarul pentru luare de mită

Sursa: RomaniaTV