marți 9 februarie 11:19 PM

Abonare la google news

Dosar penal pentru neglijenţă în serviciu în cazul pacientului vaccinat cu alt ser la rapel

Poliţiştii din Gorj au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu, după ce unui pacient în vârstă de 69 de ani din Târgu Jiu i-a fost administrat, din greșeală, serul de la Moderna la rapel, deși la prima doză primise ser Pfizer.


Comitetul pentru coordonarea campaniei de vaccinare a transmis marți seară că bărbatul nu a avut reacții adverse după administrarea rapelului cu Moderna. În prezent, bărbatul se simte bine, fiind sub monitorizare medicală și nu are nici o modificare a stării de sănătate, notează Libertatea.ro.

Cazul bărbatului a apărut în spațiul public, iar polițiștii s-au sesizat din oficiu.


„La data de 9 februarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat, de 69 ani din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ,,Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze(rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că, i-ar fi administrat bărbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază”, anunţă IPJ Gorj.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu.

 

Sursa: Cancan.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !