luni 23 august 9:00 PM

Abonare la google news

Doru Stănculescu a murit cu un mare regret legat de Steaua


Presa din România a anunțat, luni, că instrumentistul și cântărețul Doru Stănculescu a murit la vârsta de 71 de ani. Cu o seară înainte, participase la ziua nepotului său.


Doru Stănculescu s-a născut în București, la 25 iunie 1950 și a murit, luni, în 23 august 2021, la vârsta de 71 de ani. A fost un mare suporter al Stelei și, mai presus de toate, unul dintre marii oameni ai muzicii românești.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stănculescu Doru-Emil a plecat azi-dimineață (luni – n.r.) să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, scrie, luni, pe Facebook, artistul Eugen Avram.

Mărturia terifiantă a lui Matei Stănculescu, fiul lui Doru Stănculescu

Doru Stănculescu a fost membru fondator al Cenaclului Flacăra, unde a activat până la desființarea sa.

Fiul artistului a povestit ce s-a întâmplat în ultimele ore de viață ale lui Doru Stănculescu.

„Chiar ieri a fost la petrecerea fiului meu, însă a plecat mai devreme, spunea că vrea să se odihnească. Am chemat o maşină şi, după ce m-am asigurat că a ajuns acasă, m-am liniştit.

Astăzi însă, am văzut că nu mai răspunde la telefon, aşa că am rugat un prieten care locuieşte în apropiere să verifice ce se întâmplă. Nici la uşă nu a răspuns. Am ajuns de urgenţă la el şi, după ce am spart uşa, l-am găsit fără suflare”, a declarat Matei Stănculescu pentru Libertatea.

A murit cu un mare regret legat de Steaua

Într-un interviu acordat în urmă cu cinci ani revistei Ilfovsport, Doru Stănculescu a rememorat legăturile sale din tinerețe cu sportul.

Am început de la 8 la 12 ani cu polo pe apă, pe care l-am practicat la ȘSE 2. Apoi am avut șansa ca tatăl meu să fie redactor-șef la editura UCFS (Uniunea de Cultură Fizică și Sport), cunoscând o mulțime de antrenori din diverse sporturi.

Așa că m-a încercat mai peste tot, la scrimă, box, rugby, atletism, gimnastică etc. Am trecut chiar și prin hocheiul pe gheață, unde antrenor mi-a fost celebrul Mihai Flamaropol. M-am jucat cu mai toate până la 14 ani, când am vrut să fac călărie cu obstacole.

Cum a trăit finala de la Sevilla din 1986

Artistul a povestit, pentru aceeași publicație, cum s-a derulat în viața sa cel mai important moment al fotbalului românesc, finala Ligii Campionilor din 1986. Doru Stănculescu a relatat modul în care s-a desfășurat cea mai frumoasă seară din fotbalul mioritic.

Am văzut alături de un vecin finala cu Barcelona la TV, detașat, știind că nu aveam ce pierde. După ce s-au terminat și loviturile de departajare, urlam împreună cu acel vecin, unul la altul, „suntem cei mai tari”. Iar nevastă-mea, care nu știa despre ce e vorba, a venit din altă cameră să ne întrebe ce s-a întâmplat? „N-auzi că suntem cei mai tari din Europa, cei mai buni dintre cei buni?” – i-am răspuns eu entuziasmat.

Doru Stănculescu era de părere că fuga lui Miodrag Belodedici din România a făcut ca Steaua să piardă la pas finala cu AC Milan.

Și s-a dovedit ulterior că atunci n-a fost o întâmplare, pentru că Steaua a mai jucat o finală, cea cu Milan. Și dacă nu pleca Belodedici, nu cred că ar fi fost atât de mare dezastrul de 0-4. Acum nu mai rezist să mă uit la meciuri de o asemenea încărcătură.

Generalii niște „fripturiști” în viziunea lui Doru Stănculescu

Cu doar cinci ani înainte să moară, Doru Stănculescu i-a distrus pe generalii care au decis să facă demersurile pentru ca Gigi Becali să nu mai dețină palmaresul Stelei.

Îmi fac silă fripturiștii ăștia de generali făcuți peste noapte de către Bășescu, că nu pot să-i spun altfel, care vor niște bani din buzunarul lui Gigi. Dacă n-ar fi băgat ăsta bani, acum și Steaua ar fi ajuns în situația altor echipe care suferă. Eu să fiu în locul lui, nu le-aș da nicio centimă. Pentru că ei nu au vreun merit și nu au ajutat cu nimic această echipă.

Playsport.ro