Abonare la google news

Dortmund a refuzat deplasarea în Franța, pentru meciul cu Metz din optimile de finală ale Ligii Campionilor! Cum și-a motivat clubul german decizia

Borussia Dortmund a refuzat să facă deplasarea în Franța, pentru meciul cu Metz din optimile de finală ale Ligii Campionilor. Vineri, de la ora 18:00, ar fi trebuit să dispute manșa tur, la Nancy.

Ambele manșe ale „dublei” Dortmund – Metz au fost programate în Franța, din cauza restricțiilor de călătorie din Germania.

Federația Europeană de Handbal a anunțat ce se întâmplă dacă o „dublă” nu se poate juca din cauza Covid-19.

Borussia Dortmund a refuzat să facă deplasarea în Franța, pentru meciul cu Metz din optimile de finală ale Ligii Campionilor

Dortmund a refuzat deplasarea în Franța. Anunțul a venit joi seara, cu mai puțin de 24 de ore înaintea jocului tur cu Metz din optimile de finală ale Ligii Campionilor, că nu se prezintă la Nancy.

„Jucătoarele de la BVB nu vor juca în jocurile din play-off împotriva Metz Handball în Liga Campionilor. Motivul este incertitudinea care înconjoară adversara, după apariția unui nou caz de coronavirus”, a anunțat clubul german.

Ambele manșe au fost programate la Nancy, vineri și duminică, întrucât departamentul francez Moselle, în care se află și Metz, a fost clasificat drept zonă de risc.

„Din cauza unor cazuri pozitive de coronavirus, Metz a fost în carantină până la mijlocul săptămânii trecute. I s-a permis să o părăsească din nou după ce toate jucătoarele au dat rezultate negative. La începutul acestei săptămâni, o altă jucătoare a dat rezultate pozitive. Potrivit clubului, jucătoarea în cauză nu a avut niciun contact cu echipa după ce a părăsit carantina săptămâna trecută. Dar incertitudinea există.

Citeste si:  Vivi Răchită vrea un derby Petrolul - FCSB în finala Cupei României. „Atunci s-ar vedea ce înseamnă o echipă de tradiție!” | EXCLUSIV ProSport LIVE

Mai multe jucătoare ale Borussiei vor pleca apoi în toată Europa în timpul pauzei internaționale, de săptămâna viitoare. Aceste motive au dus în cele din urmă la decizia de a nu juca în jocurile din play-off. În condițiile date, Dortmund nu face deplasarea în Franța. O călătorie la Nancy și găzduirea jocurilor este iresponsabilă. Siguranța și sănătatea jucătorilor sunt pur și simplu aici”, a explicat Andreas Heiermann, membru al Consiliului de Administrație al BVB.

Dortmund a propus o manșă unică, pentru ziua de duminică

Clubul german a mai informat că a discutat în ultimele zile cu Metz și EHF despre soluțiile posibile. „Ideea de a avea doar un meci duminică, iar Metz să fie testată pentru virus în fiecare zi până atunci a fost în discuție. Cu toate acestea, EHF a informat BVB joi seară că, după discuții interne, nu a existat niciun motiv pentru care jocurile să nu se desfășoare conform planului. BVB nu împărtășește acest punct de vedere și nu va juca în jocurile din play-off pentru a proteja sănătatea jucătorilor. Decizia cu privire la echipa care va trece în sferturile de finală în circumstanțele date nu a fost anunțată oficial de EHF joi seara”, a mai precizat clubul german.

Citeste si:  Alimentul periculos de pe masa de Crăciun. Atenție mare, nu face exces cu el!

De partea cealaltă, președintele Thierry Weizman a declarat: „Am primit un telefon la ora 19:00 de la EHF, ne-au comunicat că Dortmund nu face deplasarea în Franța, dintr-o grămadă de motive. Ei consideră că este iresponsabil să vină în Franța”. Oficialul clubului a confirmat, totodată, că toate cele 16 jucătoare care ar fi trebuit să evolueze azi au avut teste negative.

Metz a terminat pe locul 2 în Grupa A, din care a făcut parte și CSM București. Iar ultimul meci a fost chiar împotriva „tigroiacelor”. Mai multe jucătoare și antrenorul Adrian Vasile au fost infectați cu Covid-19 după acel joc.

dortmund nu face deplasarea in frantaAdrian Vasile a stat două săptămâni în carantină după revenirea de la Metz. © FOTO:Răzvan Păsărică/SPORT PICTURES

EHF a anunțat un regulament înainte de „optimi”

EHF a anunțat înainte de optimile de finală și ceea ce se întâmplă dacă meciurile nu pot fi disputate din motive legate de pandemia Covid-19.

Competiția a intrat acum în etapa eliminatorie, iar săptămâna care urmează meciurilor din manșa retur este a echipelor naționale. Prin urmare, toate meciurile trebuie să fie jucate până duminică, 14 martie 2021. Probleme suplimentare care împiedică jucarea unui meci vor fi tratate în conformitate cu reglementările”.

Care este procedura dacă un joc nu se poate disputa în primul weekend (6/7 martie)?

„Dacă o echipă raportează cazuri pozitive de Covid-19 și meciul nu poate fi jucat, confruntarea va fi decisiă printr-un joc dublu în al doilea weekend. Dreptul de gazdă va reveni echipei care nu a avut cazurile Covid-19”.

Care este procedura dacă un joc nu se joacă în al doilea weekend (13/14 martie)?

„Nu este o opțiune de amâbare la o dată după duminică, 14 martie 2021. Ca o consecință a acestui fapt, dacă o echipă nu este în poziția de a-și juca meciul programat în al doilea weekend, va fi exclusă din competiție. Indiferent de rezultatul din prima manșă. Ulterior, adversarii s-ar califica în sferturile de finală. Aceeași procedură va fi valabilă și în cazul în care un meci nu poate fi jucat din cauza restricțiilor guvernamentale.

EHF știe că acestea sunt proceduri foarte dure, dar nu există altă opțiune. Este de la sine înțeles că EHF speră că toate meciurile pot fi disputate conform programului și că toate deciziile vor fi luate pe teren”, a comunicat forul de la Viena.

Citeste si:  Amintire incredibilă! Cum a transportat Ilie Năstase o armă letală pentru Ion Țiriac în Franța, în timpul Revoluției din 1989: „Mi-a zis mie de vreo două ori să i-o aduc la Paris”

Dacă Metz – Dortmund nu se mai jocă, în schimb, returul CSM București – Vâlcea este o certitudine. Partida are loc sâmbătă, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă.

Citeste articolul pe ProSport

 43 total views