Abonare la google news

Donald Trump cere Chinei să plătească Statelor Unite 10 trilioane de dolari „despăgubiri” pentru daunele cauzate de COVID-19

Donald Trump Sursa foto: Hepta

  • Donald Trump cere Chinei să plătească SUA 10 trilioane de dolari „despăgubiri” pentru daunele cauzate de COVID-19
  • Fostul președinte american le-a cerut țărilor care datorează bani Chinei să își anuleze datoriile ca „avans” pentru plata daunelor
  • Trump a spus că dă vina pe China pentru daunele cauzate de COVID-19 și a amintit de teoria conform căreia virusul a scăpat dintr-un laborator din Wuhan

Fostul președinte american, Donald Trump, a cerut Chinei să plătească pentru daunele cauzate de COVID-19, relatează Business Insider. În timpul primului său discurs public din ultimele trei luni, Trump a susținut că China ar trebui să plătească până la 10 trilioane de dolari Statelor Unite.

De asemenea, Trump a sugerat țările care au datorii către China că ar trebui să le anuleze ca „avans” pentru plata daunelor și că SUA ar trebui să aplice tarife de 100% pentru bunurile primite de la chinezi.

„Cerem Partidului Comunist din China să plătească daunele. China trebuie să plătească. Ei trebuie să plătească”, a spus fostul președinte în timpul discursului.

Trump și-a exprimat încă o dată convingerea că virusul SARS-CoV-2 a fost creat într-un laborator chinez. Încă din aprilie 2020, Trump a susținut că are dovezi care arată că virusul provine dintr-un laborator din Wuhan, însă supozițiile au fost numite o teorie a conspirației.

Cu toate acestea, în ultima perioada, ipoteza conform căreia virusul a fost creat într-un labortator din China a reapărut în atenția publică. Președintele Joe Biden a cerut serviciilor de informații să „își dubleze eforturile” pentru a determina originea coronavirusului și pentru a afla dacă guvernul chinez a ascuns o posibilă scurgere a virusului dintr-un laborator.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Citeste articolul pe AlephNews