sâmbătă 11 septembrie 6:12 PM

Abonare la google news

Doliu la Petrolul Ploiești după ce una dintre fostele glorii ale echipei a murit! S-a stins Alexandru Pall

Petrolul Ploiești a făcut sâmbătă dimineață un anunț extrem de trist pentru toți fanii clubului. Alexandru Pall, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria echipei galben-albastre, s-a stins din viață la vârsta de 79 ani.


Petrolul Ploiești se află în doliu după pierderea unuia dintre cei mai importanți fotbaliști din istoria clubului

El a fost pe teren la meciul istoric pe care Petrolul l-a jucat împotriva celor de la Liverpool în primul tur din Cupa Campionilor Europeni. Pe data de 12 octombrie 1966, pe stadionul din Ploiești, „Lupii galbeni” se impuneau în fața campioanei Angliei de la acel moment cu scorul de 3-1.

Petrolul pierduse meciul tur de pe Anfield Road. Așa că a fost nevoie de un meci decisiv pentru a stabili echipa care să meargă mai departe. La vremea respectivă, acesta era criteriul de departajare în caz de egalitate la general.


Partida de baraj s-a disputat pe legendarul stadion Heysel din Bruxelles. Liverpool s-a impus cu 2-0 și s-a calificat mai departe.

De asemenea, Alexandru Pall a făcut parte din echipa U18 a României care a câștigat Campionatul European în 1962. După retragerea din cariera de fotbalist, cel poreclit „Șoni” a și antrenat Petrolul Ploiești.

Mesajul transmis de oficialii clubului ploieștean

Ne-a părăsit, în această dimineață, unul dintre cei care au scris istoria Petrolului! Șandor „Șoni” Pall s-a stins din viață la vârsta de 79 de ani, lăsând în urmă o carieră bogată, presărată cu multe momente memorabile.

Născut pe 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), Șoni Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 și 1969, adunând 95 prezențe, în Divizia A, pentru „găzari”. A făcut parte din „Generația de Aur” a Petrolului, fiind câștigător al Cupei României, în 1963. Dar și component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediția 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles.
După despărțirea de Petrolul, Șoni Pall și-a continuat cariera la Politehnica Iași și Gloria Buzău. Pentru ca, ulterior, să se dedice antrenoratului. Șlefuitor al multor generații de fotbaliști, Pall a pregătit inclusiv prima echipă a Petrolului, în sezonul 97-98 al Ligii 1. Atunci când s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la cârma „galben-albaștrilor”.

Profesor de educație fizică, absolvent al Facultății din Iași, Alexandru „Șoni” Pall a fost și singurul campion european din istoria Petrolului! În 1962, Pall a fost titular în naționala României „U18” care a cucerit, la București, titlul continental al juniorilor, reușind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier!
Rămas bun, „Șoni” Pall! Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis Petrolul pe site-ul oficial.

Playsport.ro


Stirile.eu