Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână, la 72 de ani

Doliu în România. Gheorghe Căpăţână a fost director al Casei de Cultură din Constanţa înainte de Revoluţie, iar ulterior a condus posturile Radio Neptun şi Radio Costineşti.

Anunțul morții sale a fost făcut de redacția revistei Manifest Românește, care anunță cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpățână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a trecut în neființă vineri, 19 februarie, după ce a luptat mai mult timp cu o boală nemiloasă.

Citeşte şi: Muzica populară este în doliu. Un artist celebru a murit: „A încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri”

Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână

Citeste si:  Vulpița a pățit-o după ce a încălcat legile din România. Ce se întâmplă cu vedeta de la Acces Direct

Redacţia Revistei Manifest Româneşte anunţă cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpăţână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a încetat din viaţă vineri, la 72 de ani, după o lungă luptă împotriva bolii.

Poate cel mai important om de litere, spectacol şi presă al Constanţei din ultimii 40 de ani, Gheorghe Căpăţână a fost creatorul şi conducătorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultură din Constanţa, al posturilor Neptun TV şi Radio Neptun, făcându-şi o misiune de credinţă din promovarea valorilor, ridicând necontenit nivelul de profesionalism şi rigoare pe care îl impunea tuturor şi, mai întâi, sieşi.

De asemenea, a lansat şi a învăţat meserie zeci de muzicieni, jurnalişti, tehnicieni. În acest sens, el se considera, în virtutea modestiei şi a bunului-simţ care îl caracterizau până la abandonarea de sine în favoarea celorlalţi, doar un „anonim săpător de fântâni”.

Citeste si:  Cutremur cu magnitudine 6.2. Nu a fost emisă alertă de tsunami

În ultimii ani, Gheorghe Căpăţână a făcut parte din Senatul Manifest Româneşte, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei şi a realizat conceptul general şi regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.

Din păcate, iniţiativele promovate de redacţia noastră pe lângă fosta administraţie locală şi cea judeţeană din Constanţa pentru recunoaşterea meritelor lui s-au lovit de ignoranţa foştilor decidenţi, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârşire sordidă.

În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.

Citeste si:  Afganistan: Talibanii nu cedează în negocieri și refuză să înceteze focul

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, se arată într-un anunț publicat luni pe pagina de Facebook a Revistei Manifest Româneşte.

Gheorghe Căpăţână (1949-2021)

Redacţia Revistei Manifest Româneşte anunţă cu întristare că omul de cultură Gheorghe…

Publicată de Revista „Manifest Româneşte” pe Duminică, 21 februarie 2021

Sursa: RomaniaTV

 7 total views