miercuri 24 noiembrie 2:24 PM

Abonare la google news

Doliu în PSD! Dănuț Rotaru, un primar din Iași, a murit din cauza coronavirusului


Primarul comunei Gorban, Dănuț Rotaru, a murit la vârsta de 62 de ani din cauza noului coronavirus. Edilul suferea și de alte afecțiuni.


Primarul comunei Gorban era internat în spital de 3 săptămâni, după ce a contractat virusul. În ultimele zile, însă, starea lui de sănătate s-a agravat iar medicii nu au mai putut face nimic ca să-i salveze viața. Edilul a murit astăzi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi. Dănuț Rotaru avea, de asemenea, și alte afecțiuni.

”La data de 24 noiembrie 2021 a decedat la Spitalul de Pneumoftiziologie Iași numitul Rotaru Dănuț de 62 ani, primarul comunei Gorban, județul Iași. Acesta era internat de circa trei săptămâni în unități sanitare din municipiul Iași, inițial infectat cu COVID 19 (declarat ulterior vindecat și rămas cu sechele post infectare). Avea și alte afecțiuni medicale, era intubat de la data de 22.11.2021”, au transmis reprezentanţii autorităţilor.

Primarul era respectat şi iubit de locuitorii comunei pe care o conducea, dar și de colegii săi. PSD Iași și-a exprimat regretul la aflarea veștii morții luI Dănuț Rotaru și a transmis un mesaj.

”PSD Iași exprimă regretul profund pentru pierderea unuia dintre cei mai activi primari. Dănuț Rotaru, timp de 9 ani edilul comunei Gorban, a fost un soț, părinte și un bunic minunat, un coleg de nădejde, preocupat permanent de a realizarea de lucruri frumoase în comunitatea locală.

Toate acțiunile sale au fost îndreptate spre beneficiul celor care l-au mandatat să îi reprezinte. Cu siguranță că faptele sale vor vorbi și de acum încolo. Școli, grădinițe, drumuri, parcuri de joacă pentru copii, dar și alte proiecte pe care și-a pus amprenta edilul sunt mărturii ale muncii unui om care și-a dedicat o bună parte din viață în slujba comunității.

Vatra din Gura Bohotin va rămâne veșnic în amintirea sătenilor ca fiind unul dintre proiectelor primarului Dănuț Rotaru pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale, dar și ca tinerii să își amintească tot timpul cum se făceau pâinea, plăcintele și cozonacii odinioară. Să păstrăm vie amintirea colegului nostru, care a plecat spre o lume mai bună! Dumnezeu să-l ierte!”, se arată într-un comunicat al PSD Iași.

Cancan.ro