luni 23 august 8:00 PM

Abonare la google news

Doliu în lumea muzicii folk. Artistul Doru Stănculescu a murit la vârsta de 71 de ani


Este doliu în lumea muzicii folk. Artistul Doru Stănculescu s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Bărbatul a fost găsit fără suflare în propria sa locuință.


Cântărețul Doru Stănculescu a fost găsit fără suflare în această dimineață în locuința sa. Bărbatul avea 71 de ani. Anunț trist a fost făcut de către artistul Eugen Avram pe rețelele de socializare. În cursul serii de luni, trupul neînsuflețit al bărbatului va fi depus, cel mai probabil, la Cimitirul Reînvierea din București.

„Mi-e foarte greu să vă dau vestea asta. Stanculescu Doru-Emil a plecat azi dimineață să se întâlnească cu bunii lui prieteni Dan Andrei Aldea, Vali Sterian şi alții. Primeşte-l Doamne şi veghează-i veşnica odihnă. O pierdere uriaşă!”, este mesajul scris pe Facebook de artistul Eugen Avram.

Artistul Doru Emil Stănculescu este membru fondator al Cenaclului Flacăra

Doru Emil Stănculescu era la bază arhitect, iar muzica folk a fost cea mai mare pasiune a sa. În anul 1968, acesta a debutat cu melodia „Ion Crâșmaru”, pe versuri de Octavian Goga. Muzica sa a fost prezentă și în celebra peliculă „Porțile albastre ale orașului” (1974, regia Mircea Mureșan).

Artistul este membrul fondator al Cenaclului Flacăra și este fratele cântăreței Mihaela Mihai. Primul material discografic este un single editat în 1979. Doru Stănculescu a apărut la TVR cu melodii care au devenit celebre: ”Șambala”, ”Fără petale”, ”Ecou de romanță”, dar și „Ai, hai…”, ”Ion Vodă Cumplitul”.

Cântărețul a primit și numeroase distincții: locul I la Festivalul de muzică folk „Primăvara baladelor”; premiu pentru întrega activitate în 1996 la Festivalul național ”Om bun”, diplomă de Onoare al Ministerului Culturii și Cultelor la gala muzicală” O zi printre stele”, în anul 2002.

Sursă foto: captură video Youtube

Cancan.ro