Doliu în lumea motociclismului! Fausto Gresini, dublu campion mondial la clasa 125 cc, a murit de COVID-19, la doar 60 de ani

Dublul campion mondial de la clasa 125 cc din sezoanele 1985 și 1987, Fausto Gresini, a decedat, marți, din cauza COVID-19, la spitalul Maggiore Carlo Alberto Pizzardi, din orașul italian Bologna.

El s-a luptat aproape două luni de zile la unitatea de terapie intensivă pentru viața sa după ce s-a infectat cu coronavirus.

Faimosul pilot de motociclete Fausto Gresini a decedat de COVID-19 la 60 de ani: „Suntem alături de familia lui”

Fausto Gresini a fost testat pozitiv la coronavirus anul trecut, cu puțin timp înainte de sosirea Crăciunului.

Echipa care îi poartă numele, „Gresini Racing”, a postat un comunicat oficial la scurt timp după tragicul eveniment, cu titlul „Ciao Fausto” (Adio Fausto): „Vestea pe care nu am fi vrut să v-o dăm niciodată și pe care suntem forțați să o scriem. După două luni în care s-a luptat cu COVID-19, Fausto Gresini ne părăsește la doar 60 de ani. Toți cei de la Gresini Racing suntem alături de familia sa, soția lui Nadia și copiii lor, Lorenzo, Luca, Alice și Agnese, și nenumăratele persoane care au avut ocazia să îl întâlnească și să îl aprecieze”.

Citeste si:  Grevă a medicilor din Grecia, în semn de protest față de condiţiile „sufocante'' din spitale din cauza COVID-19

Echipa lui Gresini confirmase recent, la jumătatea lui decembrie trecut, că va lua parte la campionatul mondial de MotoGP până în 2026 și că din sezonul următor va fi o scuderie independentă din toate punctele de vedere.

Starea de sănătate i s-a deteriorat brusc și nivelul de oxigen a scăzut semnificativ

Cu toate acestea, conducătorul scuderiei MotoGP Gresini Racing a fost testat pozitiv la COVID-19 cu doar câteva zile înainte de ajunul Crăciunului.

Citeste si:  Recorder.ro: ”Un animal politic” a angajat o fostă chelneriță pe post de inginer la Apele Române Iași

După o scurtă perioadă de izolare la reședința sa, Fausto Gresini s-a internat la spitalul Santa Maria della Scaletta din Imola pe 27 decembrie, după ce s-a constatat o deteriorare semnificativă a stării sale fizice.

Aceasta a fost urmată, câteva zile mai târziu, de o scădere semnificativă a nivelului de saturație cu oxigen din sânge, fapt care a dus la transferul său obligatoriu către un centru specializat în tratamentul pentru COVID-19 din regiunea Emilia-Romagna.

Acolo, el a fost pus într-o stare de comă indusă farmaceutic și a fost intubat endotraheal.
Născut la Imola în urmă cu 60 de ani, Fausto Gresini și-a început cariera în lumea motociclismului la 17 ani. El este deținătorul, încă, al unui record ce datează din 1987, de 10 victorii într-un singur sezon la clasa mezină a campionatului mondial de motociclism, cea de 125 cc.

Citeste si:  Românii stau la înghesuială. Aproape jumătate din populația țării trăiește în case supraaglomerate

La 3 ani după retragerea sa oficială, Fausto Gresini a fondat echipa Gresini Racing, care a triumfat prin Toni Elias, în 2010, la clasa Moto2, și în 2018, prin Jorge Martin, la Moto3.
La clasa regină MotoGp, Gresini Racing a fost de două ori aproape de cununa cu lauri prin celebrul pilot Sete Gibernau, în două sezoane consecutive, 2003 și 2004.

Sursa: ProSport

 5 total views