luni 24 mai 9:36 AM

Abonare la google news

DOLIU în fotbalul românesc. Un jucător emblematic al unei echipe de tradiţie a murit la doar 57 de ani


Doliu în fotbalul din Reşiţa. Clubul CSM Reşiţa a publicat tristul anunţ duminică seară, elogiind cariera lui Vali Boşca, atât ca jucător, cât şi ca antrenor la clubul la care s-a consacrat.


„Valentin Boșca, unul dintre cei mai longevivi și fideli fotbaliști care au jucat vreodată pentru CSM Reșița, s-a stins din viață. După mai mulți ani de la încheierea carierei de fotbalist, nu a pus ghetele în cui și a continuat să muncească în Valea Domanului. A fost antrenor secund, fiind și responsabil cu pregătirea portarilor, fiind prezent zilnic pe teren a încercat să le transmită portarilor toate informațiile pe care le-a acumulat de-a lungul carierei de fotbalist.

Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanțe familiei!”, este anunțul-șoc făcut cu duminică de conducerea CSM Reșița, pe pagina de facebook a clubului.

Vali Boșca (29 februarie 1964-23 mai 2021) a început fotbalul la juniorii clubului din Valea Domanului, în 1980, pe când avea 15 ani și jumătate. A contribuit de-a lungul carierei la ultimele promovări în prima ligă a echipei din Reșița, în 1992 și 1997. Ghetele de fotbalist le-a pus în cui la aproape 40 de ani, apoi devenind antrenor cu portarii.

Doliu în fotbal. A murit Vali Boşca, fost coleg cu Basarab Panduru, Cristi Chivu şi Dorinel Munteanu

„De-a lungul carierei mele am jucat alături de fotbaliști foarte buni. Dacă stau să mă gândesc, cei mai valoroși coechipieri alături de care am evoluat au fost Dorinel Munteanu, care mi-a fost și coleg de cameră, Basarab Panduru, Dan Potocianu, Cristian Chivu, care, de asemenea, mi-a fost coleg de cameră, și Leontin Doană.

Au fost foarte mulți fotbaliști buni pe vremea când jucam eu și nu vreau să omit pe cineva. Mă bucur că am prins mai multe generații de fotbaliști foarte talentați. Am avut onoarea să joc alături de echipa Reșiței când evoluau Ioan Florea sau Ion Atodiresei spre finalul carierei lor”, declara Vali Boșca în urmă cu cinci ani, într-un ziar local.

Șocat și el de vestea dispariției neașteptate a lui Vali Boșca, Emil Șerban, fost fotbalist la FCM Reșița, unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Vali, a vorbit despre fostul său coleg pentru publicaţia Reşiţa.ro.

„Aseară am vorbit cu el. L-am simțit deznădăjduit. Începuse să aibă probleme de sănătate, de ceva timp îl durea șoldul. Și-a făcut recent analize la o clinică din Timișoara și aștepta rezultatul investigațiilor medicale. Era cu moralul la pământ, apropiații lui, familia – soția, fiica -, cei care aflaserăm de aceste probleme, am încercat să-l încurajăm. Nu eram mulți, pentru că Vali a ales să ducă această luptă cu suferința discret, așa cum a fost și în cariera lui de sportiv, cu ambiție și demnitate – Vali Boșca va rămâne pentru noi un exemplu în acest sens. Din păcate, acum suntem nevoiți să vorbim despre el la timpul trecut. Dar Vali va rămâne mereu în inimile noastre prin tot ce a făcut el, ca sportiv și, în primul rând, ca om. Odihnește-te în pace, prieten drag! Sincere condoleanțe familiei!”, a declarat Şerban.

Citeşte şi: Bilanţ horror la un semimaraton: 21 de sportivi au murit îngheţaţi după ce au fost surprinşi de o furtună pe traseu IMAGINI ŞOCANTE

Romaniatv.net