vineri 3 decembrie 3:14 PM

Abonare la google news

Dolarul digital are nevoie de un consens larg în rândul autorităților, spune secretarul Trezoreriei SUA


Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a vorbit cu privire la potențialul unui dolar digital, dar ezită să ajungă la orice concluzie în această etapă a procedurii. Yellen a declarat joi că nu și-a format o opinie dacă Rezerva Federală ar trebui să creeze o versiune digitală a dolarului, dar o astfel de mișcare ar necesita un consens larg între Congres, banca centrală a SUA și Casa Albă.


Aceasta urmează rapoartelor recente conform cărora Rezerva Federală cercetează în prezent dacă o versiune electronică a biletului verde ar fi benefică sau nu. Yellen a spus că vede atât avantaje, cât și dezavantaje pentru dolarul digital. Deși are gânduri cu privire la implementarea sa, ea simte că trebuie făcute mai multe cercetări înainte de a veni cu orice răspunsuri clare, conform cointelegraph.com

Potrivit lui Yellen, avantajele monedei digitale ale unei bănci centrale necesită studii suplimentare, inclusiv efectele acesteia asupra instituțiilor bancare .

În schimb, guvernatorul Rezervei Federale Lael Brainard, pe care președintele Biden l-a ales ca vicepreședinte al băncii centrale americane, a cerut urgență în stabilirea unui dolar digital. Ea a sugerat că nu poate înțelege că nu are unul atunci când China și alte națiuni își dezvoltă propriile monede digitale ale băncii centrale, pe care ea le consideră o cursă spre vârf.

Potrivit secretarului Fed, este necesar un consens înainte de a merge mai departe. Yellen a spus că Rezerva Federală lucrează la un studiu pe această temă și că acesta va fi disponibil în curând și sunt conștienți că ar trebui să aibă loc un acord larg între autorități înainte ca acestea să poată merge mai departe.

„Aceasta este o decizie importantă și trebuie să obțină un consens. Există unele beneficii, dar există și costuri semnificative”.

După cum a raportat Cointelegraph în septembrie, președintele Fed, Jerome Powell, a declarat că nu este nevoie ca banca centrală să-și grăbească planurile de dezvoltare a monedei digitale . În ciuda faptului că mai multe bănci centrale și-au creat propriile CBDC, Powell a spus că Fed nu se grăbește să îmbrățișeze mișcarea.

Stiripesurse.ro