Abonare la google news

Doi polițiști din Olt, internați cu fracturi la picioare după ce ambulanța pe care o însoțeau în misiune a frânat brusc din cauza unui pacient violent

Şefii posturilor de poliţie din localităţile Morunglav şi Bârza, răniţi vineri într-un accident rutier pe DN 64, în care au fost implicate maşina de poliţie şi o ambulanţă ce transporta un pacient violent, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, citată de Agerpres.

Poliţiştii, unul în vârstă de 36 de ani şi altul de 50 ani, care ar fi suferit fracturi la picioare, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, vineri, pe DN 64, în localitatea Şopârliţa, un echipaj de poliţie şi unul de la Ambulanţă, aflate în misiune comună, au fost implicate într-un accident rutier, coliziune faţă – spate, după ce autosanitara ar fi oprit brusc din cauză că pacientul transportat ar fi devenit violent.

„În urma unui apel prin SNUAU 112, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti împreună cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărui comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanţa, iar echipajul de poliţie însoţea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcţiune. Întrucât pacientul ar fi devenit violent, conducătorul ambulanţei a frânat brusc, moment în care echipajul poliţiei a intrat în coliziune faţă – spate cu acesta. Evenimentul s-a petrecut pe fondul unui carosabil uşor umed”, a spus Alexandra Dicu.

În ambulanţă se aflau în momentul accidentului un ambulanţier, o asistentă şi pacientul pe care îl transportau.

La locul accidentului au intervenit echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Ambulanţă, persoanele implicate fiind transportate la spital, conştiente.

Sursa Foto: Facebook/ IPJ Olt


Sursa: G4Media