Abonare la google news

Doi bărbați acuzați de uciderea unui om de afaceri din Focșani, condamnați la închisoare pe viață

Doi bărbați acuzați în dosarul uciderii unui afacerist din Focșani au fost condamnați de Tribunalul Vrancea la închisoare pe viață.

Totodată, instanța a condamnat și alți doi bărbați la pedepse de 24, respectiv 27 de ani de închisoare, pentru complicitate și instigare la omor, informează HotNews.

Decizia instanței nu este definitivă și vine la aproape doi ani și jumătate de la comiterea faptei. Victima era patronul mai multor case de schimb valutar din Focșani, Constantin Chiriță, găsit împușcat în mașină.

Hotărârea Tribunalului Vrancea poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Omul de afaceri, ucis în 2019

Pe 22 februarie 2019, Constantin Chiriță, în vârstă de 61 de ani, patron al mai multor case de schimb valutar din Focșani, a fost găsit mort în mașina sa, în comuna Slobozia Ciorăști.

El fusese împușcat de două ori. Suspecții au fost identificați la trei zile de la crimă, în timp ce încercau să iasă din țară.

Anchetatorii spun că autorii l-ar fi urmărit atent timp de aproape două luni, timp în care au plănuit crima. Aceștia s-au interesat de programul victimei și ora la care acesta pleacă de la serviciu către domiciliul său din Slobozia Ciorăști și au analizat și traseul pe care bărbatul îl parcurgea zilnic.

Potrivit anchetei, autorii au vrut să îl jefuiască pe omul de afaceri, dar au mers înarmați la locul faptei.

Aflați într-o mașină de teren modificată, bărbații au intrat cu respectivul vehicul în mașina cu care victima se îndrepta spre casă, pe drumul județean spre localitatea Slobozia Ciorăști.

Ulterior, asupra victimei au fost trase două focuri de armă care au provocat moartea omului de afaceri.

Bărbații nu au reușit să deschidă mașina victimei. În autoturism se aflau sume mari de bani: 30.000 de euro, 20.000 de lire sterline și câteva sute de mii de lei.

Ei s-au speriat și au fugit rapid de la locul faptei, pentru a nu fi identificați.

Ulterior, ei au încercat să iasă din țară pe la vama Nădlac, unde au fost identificați de polițiștii de frontieră.

Citeste articolul pe Gandul