joi 29 iulie 2:24 PM

Abonare la google news

Doi angajați ai unei firme de publicitate au fost concediați fiindcă sunt bărbați albi. Ce s-a întâmplat în instanţă

Doi angajați ai unei firme de publicitate au fost concediați fiindcă sunt bărbați albi. Jo Wallace, o directoare de creație la firma de publicitate J. Walter Thompson (JWT) din Londra, a declarat în 2018 în timpul unei întâlniri de tip town hall cu angajații companiei că „Unul din lucrurile cu care suntem cu toții de acord că reputația JWT ca fiind plină de bărbați albi, privilegiați, trebuie anihilată”, anunţă Insider. Jo Wallace fusese angajată pentru a schimba imaginea companiei.


Doi angajați ai unei firme de publicitate au fost concediați fiindcă sunt bărbați albi

În urma întâlnirii respective Chas Bayfield, un bărbat alb trecut de 50 de ani, i-a trimis un email șefului său, pe atunci directorul executiv de creație al firmei, Lucas Peon, potrivit The Guardian. „Am aflat că JWT a avut recent o discuție în care și-a luat angajamentul de a anihila bărbații albi din clasa mijlocie din departamentul său de creație. Mulți oameni sunt îngrijorați aici jos”, a scris Bayfeld, potrivit hotărârii publicate de instanța care a judecat cazul. Peon a convocat apoi o ședință cu Bayfield și cu un alt angajat alb care s-a plâns de întrunire, Dave Jenner. Cei trei s-au întâlnit cu Emma Hoyle, directoarea de resurse umane al companiei, pentru a discuta despre îngrijorările lor că ar putea fi concediați. Ședința nu a decurs bine. Două zile mai târziu atât Bayfield cât și Jenner au fost dați afară. Peon a susținut că aceștia au fost concediați din cauza rezultatelor mai slabe la muncă însă judecătorul Mark Emery a respins această afirmație.

„Atât doamna Hoyle cât și domnul Peon erau nervoși de la începutul ședinței și aceasta a continuat în nota respectivă. A fost ridicat tonul și domnii Bayfield și Jenner au fost forțați să își apere poziția”, notează motivarea deciziei judecătorești. „Am considerat că acest factor, sexul lor, a fost luat în calcul [de companie] când a decis concedierea lor, un factor cu o greutate egală fiind furia față de plângerile lor”, a mai notat judecătorul Emery, care a adăugat: „Instanța a conchis că decizia de a-i concedia a fost legată de faptul că reclamanții sunt bărbați, că aceasta a fost motivația conștientă în decizia de a-i concedia, din motive care au inclus și dorința de a îmbunătăți echilibrul de gen în echipa creativă și cifrele de salarizare în funcție de gen care ar fi rezultat din concedierea lor”.


Romaniatv.net


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !