Abonare la google news

Documente aruncate! Primarul Constanței, Vergil Chițac: Unele trebuiau păstrate permanent. Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? – FOTO

Primarul orașului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat că au fost găsite mii de documente aruncate și dosare care urmau să fie topite. Dintre acestea, cea mai mare parte trebuia să fie păstrată permanent.

Vergil Chițac a transmis printr-o postare pe Facebook faptul că au fost găsite „peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii” care urmau să fie topite.

Vergil Chițac: „Oare a încercat cineva să șteargă urmele celor 20 de ani de administrație roșie?”

Priviți ce scrie în raportul referitor la situația documentelor Primăriei aruncate într-un depozit al companiei de transport de către fosta administrație:

«Având în vedere importanta și implicațiile ce decurg din documentele elaborate de Direcția patrimoniu și cadastru, această lipsă de control și evidență a actelor emise, coroborat cu perioadele scurte de păstrare, pot prejudicia grav interesele UAT Constanța prin distrugerea unor informații cu privire la dreptul de folosință, dreptul de administrare sau chiar dreptul de deplina proprietate asupra bunurilor aflate în domeniul public și privat al UAT Constanța»”, a transmis primarul Constanței.

Documente aruncate! Primarul Constanței, Vergil Chițac: Unele trebuiau păstrate permanent. Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? - FOTO Documente aruncate! Primarul Constanței, Vergil Chițac: Unele trebuiau păstrate permanent. Oare a încercat cineva să şteargă urmele celor 20 de ani de administraţie roşie? / Sursă FOTO: Vergil Chițac – Facebook

Documente aruncate, deși trebuiau păstrate permanent

Aceasta a explicat că dacă doi consilieri locali, „Mihai Ochiuleț și Teodor Popa, nu găseau din pură întâmplare documentele din imagine, adică peste 119.909 dosare, 1049 bibliorafturi, 1016 volume, 65 pachete și 124 cutii, azi ele ar fi fost irevocabil și definitiv pierdute prin topire”.

„Cea mai mare parte din documente proveneau de la Direcția Patrimoniu și Cadastru din cadrul primăriei. Ați ghicit, aveau legătură cu terenuri… Din 823 bibliorafturi provenite de la această direcție, cu privire la 746 s-au dispus măsuri de reintroducere în fondul arhivistic activ. Altfel spus, aceste documente nu îndeplineau condițiile legale de casare, unele dintre ele trebuind chiar să fie păstrate permanent”, a mai scris Vergil Chițac pe Facebook.

 

Citeste si:  Primarul Constanței anunță, după ce mai multe cartiere nu au avut căldură, că va propune înființarea unei noi societăți care să preia distribuția energiei termice de la Radet, societate aflată în insolvență

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views