Abonare la google news

Documentarul „Colectiv”, nominalizat la Premiile Oscar

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Oscar, la categoriile „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

Documentarul, regizat de Alexander Nanau, devine, astfel, primul film românesc nominalizat la Premiile Oscar, informează MEDIAFAX și Digi24.

Nominalizările la premiile Academiei Americane de Film sunt anunțate luni printr-o ceremonie online, transmisă pe YouTube.

În 2020, documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a câştigat Premiul academiei Europene de film pentru cel mai bun documentar. Filmul a mai primit premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin de la Societatea Naţională a Criticilor de Film din Statele Unite.

Citeste si:  Premiile BAFTA 2021 - Filmul "Nomadland", marele câştigător cu patru trofee. Anthony Hopkins şi Frances McDormand, cei mai buni actori

„Colectiv” povestește tragedia din clubul cu acelaşi nume, în urma căreia au murit 64 de oameni.

Documentarul „Colectiv” nominalizat la Premiile Oscar: Cu ce filme concurează?

La categoria „Cel mai bun documentar”, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria „Cel mai bun film străin”, celelalte pelicule nominalizate sunt „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Citeste si:  Raed Arafat, reguli de Revelion: "Hotelurile vor fi controlate de poliţişti. Fără dansuri şi mese festive"

„Colectiv”, nominalizat și la Premiile BAFTA

Documentarul lui Alexander Nanau a fost nominalizat la categoria „Cel mai bun documentar” și la Premiile BAFTA 2021, alături de My Octopus Teacher, The Dissident şi The Social Dilemma.

Gala premiilor BAFTA de anul acesta surprinde prin gradul de diversitate al celor nominalizaţi, 16 din cei 24 de actori fac parte din grupuri ale minorităţilor etnice.

Citeste si:  Stailer- celebra platformă online a serviciilor de hair & beauty

Cele mai multe nominalizări sunt împărţite de Nomandland şi Rocks, 7 la număr.

Acestea sunt urmate de peliculele The Father, Mank, Minari şi Promising Young Woman, cu 6 nominalizări la categoriile celei mai prestigioase gale de film din Europa.

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Critics Choice, categoria „cel mai bun film străin”. Este încă o recunoaștere internațională a nivelului pe care îl atinge pelicula.

Citeste articolul pe Gandul

 14 total views