Abonare la google news

Documentarul „Colectiv” a fost nominalizat la Premiile Oscar Documentarul „Colectiv”, nominalizat la Premiile Oscar

Documentarul „Colectiv”, regizat de Alexander Nanău, a devenit, luni, primul film românesc nominalizat la premiile Oscar din istorie.

Pelicula care vorbește despre incendiul de la Colectiv, cea mai mare tragedie de după revoluției,  a fost nominalizat la Premiile Oscar, la categoriile „Cel mai bun film străin” și „Cel mai bun documentar”.

Citeste si:  Un al doilea proces colectiv în Marea Britanie împotriva Facebook, pentru că nu a protejat datele a un milion de persoane din Anglia şi Ţara Galilor

În 2020, filmul „Colectiv” a câştigat Premiul academiei Europene de film pentru cel mai bun documentar.

Pelicula a mai luat premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin de la Societatea Naţională a Criticilor de Film din Statele Unite.

La categoria documentar, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria lungmetraj internaţional, „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Citeste si:  GÂNDUL LIVE. Gelu Duminică, despre tragedia de la „Matei Balș”: Iohannis a avut același discurs ca și Ponta, după „Colectiv”

Premiile Oscar vor avea loc online

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar sunt anunţate luni, într-o prezentare online, de actriţa şi producătoarea Priyanka Chopra Jonas („The White Tiger”) şi de cântăreţul şi actorul Nick Jonas.

Premiile Oscar vor fi decernate anul acesta pe 25 apriliel, scrie Digi24.

Citeste si:  Atenție la „premiile” irezistibile anunțate prin mesaje, de sărbători! Hackerii folosesc numele unor firme cunoscute

Citește și: Premiile Oscar au fost amânate din cauza epidemiei! Când o să aibă loc următoare decernare

Citeste articolul pe Cancan

 11 total views