10 februarie 10:26 AM

Abonare la google news

DOCUMENT Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva lui Vlad Voiculescu: Îi reproșează ministrului Sănătății incendiul de la Matei Balș, condus în ultimii 23 de ani de Streinu Cercel, acum senator PSD

PSD îl acuză pe ministrul USR PLUS al Sănătății, Vlad Voiculescu, în moțiunea simplă depusă la Camera Deputaților, de faptul că nu a luat măsurile necesare pentru ca incendiul de la Institutul Matei Balș să nu fi avut loc, în condițiile în care unitatea medicală a fost condusă în ultimii 23 de ani de Adrian Streinu Cercel, intrat anul trecut în Parlament chiar pe listele PSD.

Incendiul de la Matei Balș a avut loc la o lună după ce Voiculescu a preluat mandatul de ministru al Sănătății.

”Acum, la două luni de la tragedia de la Piatra Neamț, când chiar dumneavoastră sunteți ministru al Sănătății, după o altă tragedie, de data aceasta în București, la Matei Balș, tragedie în care și-au pierdut viața 17 pacienți până acum, recunoașteți senin că nu ați făcut nimic din ceea ce chiar dumneavoastră susțineați că trebuie făcut URGENT. Dimpotrivă, ați procedat exact cum spuneați atunci că NU trebuie făcut! Ați așteptat să vedeți ce hârtie lipsește, ați scris pe Facebook și v-ați schimbat fotografia de profil! În loc să faceți, din prima zi în care ați ajuns în minister, tot posibilul pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple, le-ați comunicat sec românilor că le veți prezenta „un raport privind stadiul măsurilor luate după raportul din noiembrie 2020”. Un raport la un alt raport. Însă ce măsuri ați luat? Concret! Cele pe care chiar dumneavoastră i le cereați în noiembrie ministrului Tătaru? Sau nici una de fapt!? Așa cum de altfel chiar dumneavoastră susțineați public, urgența era alta. Nu vorbele. Nu hârtiile. Nu declarațiile politice. Ci un set de proceduri unitare la nivel național în privința evitării pericolelor legate de utilizarea oxigenului în toate spitalele COVID. Adică fapte. Simple. Concrete”, se arată în moțiunea simplă a social-democraților.

PSD mai ssusține că prin această moțiune critică ”lipsa evidentă de performanță a ministrului responsabil cu sănătatea, cu viața românilor”.

”Această moțiune este depusă împotriva ministrului care NU a reușit să ia deciziile necesare, NU a reușit să coaguleze experiența profesioniștilor – așa cum chiar el susținea că ar trebui făcut – pentru a prelua controlul asupra pandemiei și pentru a garanta siguranța pacienților”, se mai arată în text.

Social-democrații continuă cu sfaturi pentru ministrul Sănătății, spunându-i ”ce ar fi putut face” în luna de când a preluat ministerul.

”Iată ce putea face ministrul Sănătății Vlad Voiculescu în cele 50 de zile de când ocupă fotoliul guvernamental: Referitor la criza majoră de sănătate publică provocată de COVID19 în România, patru probleme stringente trebuiau să fie pe masa ministrului Sănătății din prima zi de mandat. Și trebuiau soluționate imediat! Nu peste o lună! Nu la anul! Cifrele reale referitoare la românii infectați zilnic cu SARS CoV-2 și recâștigarea controlului asupra pandemiei prin schimbarea strategiei de testare. Cunoașterea situației populației din România prin reluarea studiilor de sero-prevalență,  întrerupte în septembrie 2020. Gestionarea aglomerației și a riscurilor pentru pacienții din secțiile ATI și secțiile care tratează pacienții COVID19, adoptarea de măsuri pentru reducerea mortalității importante cauzate de COVID19. Protejarea personalului medical epuizat, implicat direct în tratarea pacienților COVID19 și mobilizarea profesioniștilor din sănătatea publică”, au mai scris cei de la PSD în textul moțiunii.

Social-democrații îi mai reproșează lui Voiculescu faptul că nu a dezvoltat centre de recoltare pentru accesul ușor al cetățenilor la testare PCR sau cu teste rapide, nu a inclus medicii de familie și alte structuri sanitare, cu excepția UPU, pentru realizarea de teste rapide și raportarea cazurilor identificate în platforma unică și că nu a stabilit procedura de testare a elevilor și profesorilor.

”Ministrul Sănătății este cel care ar fi trebuit să ofere cifre și repere clare. A oferit, în schimb, confuzie și deocamdată singura realizare cu care se laudă este schimbarea graficii și a interpretării statistice a datelor zilnice privind evoluția pandemiei COVID19. Acest ministru al Sănătății trăiește, deci, în propria realitate, ruptă de cea stabilită de Grupul de Comunicare Strategică!”, au mai scris cei de la PSD în moțiune.

Social-democrații îi reproșează lui Vlad Voiculescu și că nu a luat măsuri în domenii vitale precum infrastructura sanitară și siguranța pacienților în perioada pandemiei, a campaniei de vaccinare anti-COVID19, a deschiderii şcolilor și a unor activități economice.

Citește documentul integral: Moțiune simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu


Sursa: G4Media