Abonare la google news

DOCUMENT Dezvoltatorul Manochehr Saadati Sohi amenință Primăria Sectorului 2 cu procese pentru despăgubiri de 200 de milioane de euro dacă nu i se aprobă certificatul de urbanism pentru construcția a 5 turnuri pe baza Radet. El a fost implicat în afacerea Parcul Verdi

Dezvoltatorul iranian Manochehr Saadati Sohi amenință Primăria Sectorului 2 cu procese pentru despăgubiri de 200 de milioane de euro dacă nu i se aprobă certificatul de urbanism pentru construcția a 5 blocuri-turn pe baza Radet de pe bulevardul Barbu Văcărescu, vis-a-vis de hotel Caro, în baza PUZ-ului Sector 2 suspendat prin decizia Consiliului general al Muncipiului București din data de 26 februarie 2021, potrivit unui document intrat în posesia G4media.ro.

PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) suspendat al Sectorului 2 prevedea că terenul este construibil, în vreme ce PUG-ul (Planul Urbanistic General), care se aplică în lipsa PUZ-ului, spune că zona este spațiu verde.

Citeste si:  Clotilde Armand: Fosta administrație PSD a scăzut an de an finanțarea cheltuielilor de funcționare de la 21 de milioane de lei la 3 milioane în cazul celor 4 spitale

Saadati Sohi susține în adresa către Primăria Sectorului 2 că a solicitat eliberarea certificatului de urbanism pe data de 17 februarie 2021, înainte de decizia CGMB din 26 februarie 2021 prin care PUZ Sector 2 a fost suspendat.

Iranianul a devenit cunoscut fiind unul dintre beneficiarii despăgubirilor de 50 de milioane de euro de la Primăria Capitalei conduse de Gabriela Firea pentru părți din parcul Verdi. Saadati a fost reprezentat în afacerea Parcul Verdi de fugarul Dragoș Săvulescu, condamnat la 5 ani de detenție cu executare în dosarul Retrocedărilor din Constanța și aflat acum în Italia unde pedeapsa i-a fost comutată într-una cu suspendare.

Citeste si:  Pensii 2021. Ce se schimbă de la 1 ianuarie pentru milioane de pensionari. Anunțul oficial

Saadati Sohi este și principalul beneficiar al despăgubirilor plătite de Primăria Capitalei pentru lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, cea care leagă Autostrada A3 București-Ploiești de Bulevardul Văcărescu din Capitală. Saadati a fost implicat şi într-o dezvoltare imobiliară controversată în Satul Francez din nordul Bucureștiului, unde a construit un hotel și trei blocuri cu apartamente.

Ce spune primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu. Într-o postare pe Facebook, edilul sectorului 2 a declarat că nu se lasă intimidat de amenințările lui Saadati.

Citeste si:  Câți bani au în conturi cei peste 7,63 de milioane de participanți la Pilonul II

Domnul Saadathi Sodi Manochehr, unul dintre principalii beneficiari ai aprobării PUZ Sector 2 de către Firea (fiind proprietarul multor terenuri transformate din spațiu verde în construibil), mi-a trimis o hârtie prin care mă amenință că-mi cere 120 de milioane de euro dacă nu-i semnez documentațiile. Îi transmit domnului Manochehr că nu mă intimidează”, a scris primarul pe Facebook.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Foto: Manochehr Saadati Sohi / Facebook


Citeste articolul pe G4Media

 44 total views