20 mai 2:43 PM

Abonare la google news

DNA vrea redeschiderea urmăririi penale în cazul gropii de gunoi pentru care a fost ras vârful unui muntel din județul Suceava

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a solicitat redeschiderea urmăririi penale în cazul anchetei care privește construcția gropii de gunoi de pe Mestecăniș, dosar închis de procurorul de caz, potrivit publicației Monitorul de Suceava. Procurorul ierarhic superior a dispus redeschiderea urmăririi penale, iar un judecător trebuie să confirme cererea celor de la DNA.

Dosarul actual de la DNA are la bază o plângere depusă în urmă cu trei ani de o casă de avocatură din Cluj împotriva autorităților locale din Suceava, Iași și Bacău, pe care le acuză de mai multe infracțiuni de abuz în serviciu și fals intelectual în ceea ce privește construcția gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș.

Proiectul construcției gropii de gunoi de la Pojorâta, în vârf de munte (Pasul Mestecăniș) a început în 2007 și a stârnit numeroase controverse și plângeri din partea localnicilor și a ONG-urilor pentru protecția mediului. Construcția gropii a fost finanțată în proporție de aproape 100% cu fonduri europene (peste 7,3 milioane de euro) și fost finalizată în 2016.

Groapa de gunoi a fost construită în vârful unui munte, defrișat și transformat într-un depozit uriaș de deșeuri.

Foto: Groapa de gunoi Mestecăniș – (Youtube – Mira Studio)

Citeşte tot articolul pe Monitorul de Suceava


Citeste articolul pe G4Media