Abonare la google news

DNA cere control judiciar pentru Elena Udrea. Procurorii se tem să nu fugă iar din ţară

Cererea formulată de procurorii de la DNA vine după ce Curtea de Apel Bucureşti a condamnat-o la începutul săptămânii pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani.

Solicitarea este fundamentată în primul rând pe istoricul fostului ministru al Dezvoltării, care, înainte ca Instanţa Supremă să se pronunţe definitiv în anul 2018 în dosarul „Gala Bute” a plecat din ţară, fiind ulterior dată în urmărire internaţională. A fost depistată în Costa Rica, unde a stat două luni în arest, înainte ca în urma unei decizii a CCR să-i fie anulată condamnarea definitivă din ţară. Udrea a fost apoi eliberată, pentru ca după câteva luni să revină în România.

Citeste si:  Bărbatul acuzat de crimele din Onești, detubat. Medicii au anunțat procurorii că poate fi audiat

După pronunțarea deciziei (în primă instanță) în dosarul finanţării campaniei electorale prezidenţiale din 2009, Elena Udrea a afirmat că sentinţa a fost pentru ea un şoc şi că a revenit în ţară convinsă că ceva s-a schimbat în Justiţie.

În opinia Elenei Udrea, judecătoarea din dosarul său ”a dat o decizie absurdă”.

”Nu ştiu cum va dormi la noapte! O blestem să simtă copiii ei ce simte copilul meu. Nu înţeleg cum va dormi această femeie liniştită la noapte”, a declarat Elena Udrea imediat după decizia instanţei.

Citeste si:  Dan Tudorache, după ce a fost pus sub control judiciar: „Oare ce reclamă atâta urgență?”

Citeste articolul pe RFI