marți 21 septembrie 5:01 PM

Abonare la google news

DNA a deschis dosar penal cu privire la modul în care au fost cumpărate vaccinurile anti-COVID în România

Afacerile din pandemie, pline de dosare de corupție. România a umflat până și factura ajutorului umanitar dat fraților de peste Prut Mediafax Foto


  • Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis de DNA.
  • Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

DNA informează că a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect modalitatea de achiziţionare a dozelor de vaccinuri anti-COVID-19, de la declanşarea pandemiei până în prezent.

„Urmărirea penală se desfăşoară cu privire la faptă (in rem), respectiv abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul. Prin urmare, în acest moment, nicio persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat”, transmite DNA.


Această etapă nu are caracterul formulării unor acuzaţii împotriva unei/unor persoane, ci are doar semnificaţia instituirii cadrului procesual care permite strângerea de probe necesare pentru a evalua dacă s-a produs ori dacă nu s-a produs vreo faptă ce ar intra sub incidenţă penală, adaugă sursa citată.

Valeriu Gheorghiță a reacționat în urma apariției dosarului. Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, spune că modalitatea de achiziţie a vaccinurilor anti-COVID-19 se supune aceleiaşi proceduri întocmită şi elaborată de Comisia Europeană.

Urmăriți Aleph News pe Facebook, Twitter, Youtube și Instagram!
Alephnews.ro


URMARESTE-NE PE FACEBOOK !