DNA: 500.000 de lei, trafic de influență pentru numirea unui șef la Apele Române

Procurorii anticorupţie din Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Corneliu-Mugurel Cozmanciuc. Deputat și preşedinte al PNL Neamţ, el este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei Vlad Marcoci, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române” (ANAR), pentru cumpărare de influenţă şi un administrator al unei societăţi comerciale, pentru instigare la cumpărare de influenţă.

Citeste si:  Florin Cîțu: „România este, fără îndoială, pregătită pentru a intra în zona Schengen”

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în perioada 4 – 27 noiembrie 2019, Corneliu-Mugurel Cozmanciuc ar fi pretins de la Vlad Marcoci 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” o persoană apropiată de omul de afaceri.

„Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri. Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie, în funcţia de director general al ANAR a fost numită o altă persoană”, arată anchetatorii.

Citeste si:  A furat din curtea vecinului, însă a avut un motiv care a impresionat pe toată lumea. Povestea care a devenit virală

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.  

Parlamentarul liberal susţine, într-o postare pe Facebook, că nu a săvârşit nicio infracţiune şi este nevinovat.
Am luat la cunoştinţă cu surprindere, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Nu am săvârşit nicio infracţiune. Sunt nevinovat. Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ‘această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie’. Mai înţeleg că abia de acum primesc şansa reală de a mă apăra„, a scris Mugur Cozmanciuc.

Citeste si:  Irina Tănase, despre noul dosar al lui Dragnea: "Ei spun că traficul de influenţă este în legătură cu a doua vizită, dar ea nu a mai avut loc"

Sursa: RFI

 7 total views