joi 29 iulie 2:24 PM

Abonare la google news

Djokovic a câștigat și a pus capăt speranţelor Japoniei după calificarea în semifinale

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul mondial şi marele favorit la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a pus capăt, joi, speranţelor lui Kei Nishikori de a aduce o medalie de aur Japoniei şi s-a calificat în semifinalele probei masculine de simplu, după ce l-a învins cu 6-2, 6-0 pe japonez (69 ATP), după doar o oră şi 12 minute, informează AFP.


Nishikori, medaliat cu bronz în urmă cu cinci ani la Rio, era ultimul reprezentant japonez în turneul olimpic de tenis, după eliminarea marii favorite Naomi Osaka în optimile de finală.

Djokovic îl va întâlni pentru un loc în finală pe învingătorul partidei dintre numărul 4 mondial, germanul Alexander Zverev, şi francezul Jeremy Chardy (68 ATP), informează Agerpres.


Djokovic îşi continuă astfel drumul spre aurul olimpic, singurul care îi lipseşte din prestigioasa sa carieră. În cazul unei victorii, jucătorul cu 20 de titluri de Mare Şlem ar putea realiza Marele Şlem, performanţă care în lumea tenisului constă în câştigarea în acelaşi an a celor patru turnee majore şi a Jocurilor Olimpice.

Doar germanca Steffi Graf a mai reuşit această performanţă în 1988.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu