Abonare la google news

Distrugătorul american USS Ross a intrat în Marea Neagră pentru exerciţiul Sea Breeze 2021 care începe luni

USS Laboon a intrat în Marea Neagră pe 11 iunie 2021, pentru a desfăşura, împreună cu aliaţii şi partenerii NATO, operaţii de prezenţă maritimă în sprijinul securităţii şi stabilităţii în regiune.

 

În cadrul activităţilor din acvatoriul Mării Negre, USS Laboon a participat la o serie de exerciţii de tip (PASSEX) cu distrugătorul HMS Defender (D 36) al Marinei Regale britanice, fregata De Zeven Provincien (FF805) a Marinei Regale olandeze, fregata ROS Mărăşeşti (F 111) a Forţelor Navale române şi fregata TCG Yildirim (F 243) a Forţelor Navale turceşti.

 

În perioada 18-20 iunie, distrugătorul Laboon, a efectuat o vizită de trei zile în portul Constanţa, România.

 

Începând cu 28 iunie şi până pe 10 iulie, în Marea Neagră se va desfăşura exerciţiul naval Sea Breeze, care va avea cea mai mare participare de la debutul său în 1997, cu aproximativ 30 de state de pe şase continente. Exerciţiul se va axa pe mai multe tipuri de operaţii, inclusiv război amfibiu, operaţii la sol, scufundări, interdicţie maritimă, apărare antiaeriană, operaţii speciale integrate, luptă antisubmarin şi operaţii de căutare-salvare.

 

Marina SUA trimite, în mod obişnuit, nave în Marea Neagră, în conformitate cu Convenţia de la Montreux şi dreptul internaţional în scopul desfăşurării de activităţi comune cu aliaţii şi partenerii NATO (Bulgaria, Georgia, România, Turcia şi Ucraina), menţinerii stabilităţii şi prosperităţii în regiune şi descurajării actorilor agresivi, care caută destabilizarea pentru propriul lor câştig, se menţionează în comunicatul de presă al Flotei a şasea americane.

 

Conform Convenţiei de la Montreux, distrugătorul american USS Laboon putea să rămână în Marea Neagră maxim 21 de zile, adică până pe 1 iulie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul