Disputa din Consiliul general al Capitalei: Liberalii acuză PSD că au cerut ședință extraordinară pentru a da sporuri salariale de COVID pentru contabili

Consilierii PNL și ai USR PLUS au susținut marți că o ședință de Consiliu General al Primăriei București este programată pentru vineri și au anunțat că nu participă la ședința extraordinară convocată de consilierii PSD.

Diana Mardarovici, consilier PNL în CGMB, a afirmat că PSD continuă „obiceiul risipei iresponsabile” și că a convocat o ședință „de îndată” a CGMB pentru marți pentru a acorda „sporuri de COVID contabililor și administratorilor din ASSMB”.

„Deși există deja o ședință de consiliu programată pentru data de vineri, 26 februarie, în care acest subiect putea fi discutat, se pare că salariile personalului TESA nu mai suportă amânarea iar PSD își propune să le mai facă un bine, chiar și din opoziție, oferindu-le iarăși, sporuri”, a declarat Diana Mardarovici, potrivit PNL București.

Citeste si:  Anomalie! Primăria din Baciu a pus lacăt pe parc, iar oamenii intră ilegal cu copiii, pentru a nu-i lăsa pe străzi

Consiliera PNL acuză PSD că își dorește „să angajeze cheltuieli în numele bucureștenilor pentru acoliții săi chiar dacă acest lucru presupune adâncirea în datorii a Primăriei Generale”.

„Consilierii generali PNL nu vor participa la această ședință pe care o consideră un spectacol populist”, a mai spus Mardarovici.

La rândul lor, și consilierii USR PLUS au anunțat marți că nu participă la ședința extraordinară convocată de consilierii PSD pentru a discuta un proiect de hotărâre prin care patru spitale din Sectorul 1 trec în administrarea Consiliului General.

Citeste si:  Klaus Iohannis a convocat o ședință pentru criza COVID

„De fapt, PSD a solicitat ședința cu singurul scop: de a face scandal și a ataca USRPLUS.Consilierii generali USRPLUS nu vor lua parte la această ședință, pentru că, așa cum PSD știe deja, ședința ordinară a CGMB a fost deja stabilită și anunțată pentru vineri, astfel că nu se justifică temeiul de forță majoră sau de maximă urgență invocat conform Art. 134 – (4) din Codul administrativ pentru o altă ședința urgentă”, a precizat organizația USR București.

Fostul primar general, Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că marți are loc o ședință extraordinară a Consiliului General, convocată de consilierii PSD, la care se discută preluarea la Primaria București a patru spitale din sectorul 1. Cererea inițială a fost făcută, la începutul lunii februarie, de primarul Clotilde Armand.

Citeste si:  Nicolae Ciucă atrage atenția: 'Avem o problemă într-adevăr foarte serioasă la nivelul Capitalei. Să fie luate măsuri în consecință'

Cele patru spitale sunt: Floreasca, Grigore Alexandrescu, spitalul de Oftalmologie şi spitalul de Arşi.

„Convocarea a fost facuta la solicitarea colegilor mei consilieri generali social – democrati, deoarece, deși au depus in timp util proiectul, noul primar general – tot al dreptei unite impotriva oamenilor -, a refuzat abuziv sa-l introduca pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri”, a scris Firea pe Facebook.

 


Sursa: G4Media

 2 total views