joi 2 decembrie 7:46 PM

Abonare la google news

Directorul SRI, Eduard Hellvig, a efectuat o vizită partenerială în SUA


Directorul SRI, Eduard Hellvig, însoţit de delegaţie, a efectuat o vizită partenerială în SUA. Care au fost principalele discuţii


Conducerea SRI a avut întâlniri cu mai mulţi oficiali americani din domeniul informaţiilor: Avril Haines, directorul Comunității Naționale de Informații a SUA, William J. Burns, directorul CIA și Christopher Wray, directorul FBI. Au fost discuţii şi cu Robin Dunnigan, Adjunct al Secretarului de Stat pentru Europa Centrală şi de Est în Biroul de Afaceri Europene şi Euroasiatice.

Subiectele discutate sunt de actualitate şi fac referire la securitatea regională și globală, cu accent pe importanța schimbului de informații si al cooperării în domeniul intelligence.

În cadrul discuţiilor, s-a făcut o anaiză a situaţiei de securitate din regiune și a capacităților comune prin care se poate crește nivelul rezilienței în fața amenințărilor constante la adresa securității naționale a ambelor state.

Ambele părţi au reconfirmat angajamentul continuării coperării dintre serviciile de informaţii, dar şi a dezvoltării parteneriatului solid dintre ţări.

Atât delegaţia română, cât şi cea americană, au reconfirmat angajamentul de a contracara factorii de risc ce prezintă provocări actuale de securitate pentru cele două state, pentru securitatea regională și globală.

Citeşte şi Mişcare-bombă pe scena politică. Numele surprinzătoare vehiculate pe lista candidaţilor la prezidenţiale. Cine vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis – SONDAJ

Citeşte şi Om-cheie din sistem a făcut două masterate în cinci luni. Cum a câştigat sute mii de lei la stat Dragoș Ionuț Bănescu

Romaniatv.net