miercuri 27 octombrie 10:00 AM

Abonare la google news

Directorul Moderna, miliardarul Stephane Bancel: Banii nu m-au interesat niciodată


Stephane Bancel

Stéphane Bancel, PDG-ul companiei Moderna, afirmă că nu l-au interesat niciodată banii și că va lăsa moștenire copiilor săi doar o mică parte din imensa sa avere, potrivit BFM TV.


Din ianuarie 2020, patrimoniul lui Stéphane Bancel a crescut de 23 de ori. Estimată la 460 milioane dolari înaintea crizei Covid, averea directorului Moderna este acum de 10,7 miliarde dolari, potrivit Bloomberg Billionnaire Index. Francezul care trăiește în SUA deține 6% din compania biotech aflată la originea vaccinului ARN mesager împotriva Covid și este acum a 225-a avere din lume și a șasea din Hexagon.

Ca numeroși alți miliardari americani, francezul vrea să se îndrepte spre filantropie. Într-un interviu pentru Le Parisien, Stéphane Bancel mărturisește că va lăsa moștenire copiilor doar o mică parte din averea sa.

“Copiii noștri o știu, le-am spus-o, vă plătim studiile, vă vom lăsa o casă familială, vă descurcați după”, a declarat acesta. În prezent, miliardarul susține deja circa 10 asociații, în domenii precum săntate, inegalitate, educație. El explică faptul că soția lui a fost un copil adoptat iar aceste teme îi sunt foarte dragi. „Ajutăm foști deținuți americani să se reintegreze, susținem o asociație în Haiti. Banii nu m-au interesat niciodată”, a subliniat el.

Bărbatul, născut în Marsilia și care și-a început cariera în marketing la laboratorul BioMérieux după un MBA la universitatea americană Harvard, explică că alegerile pe care le-a făcut de-a lungul vieții nu au fost motivate de bani.

“După Harvard, toți colegii mei au ales o carieră în informatică, unde erau siguri că vor face bani rapid. Eu am riscat și m-am lansat într-o carieră în sănătate. Am dorit întotdeauna să ofer un acoperiș deasupra capului familiei mele, să o hrănesc, dar nu am avut niciodată ambiția să colecționez case, mașini sau iahturi.”

Economedia.ro