Abonare la google news

Directorul demisionar al CSM Focşani 2007, clarificări în legătură cu mesele plătite de club la restaurantul finului primarului

După publicarea de către Adevărul a articolului ”Sportivi de la CSM Focşani 2007, mese din bani publici la restaurantul de patru stele al finului primarului municipiului”, preşedintele demisionar al clubului sportiv, Viorel Ciubotaru, vine cu clarificări în legătură cu unele afirmaţii făcute în materialul de presă.

„Autorul articolului informează – nu prezintă o opinie personală – că ”până acum nu a existat nici un control asupra banilor publici cheltuiţi de club”. Precizez că informaţia este neadevărată. În fapt, cheltuirea banilor de către Clubul Sportiv Municipal Focşani 2007 a fost verificată anual de Camera de Conturi Vrancea şi de Serviciul de audit al Primăriei Focşani.

Autorul articolului mai prezintă – tot ca pe o informaţie – că ” sumele alocate de la buget au mers cu dedicaţie către firme de casă”, argumentând cu o factură de 43.355 lei pe care CSM Focşani 2007 ar achitat-o recent ”hotelului de patru stele Kristal, din Focşani, administrat de Daniel Sava, patronul Edil Dan Construct şi totodată finul primarului Misăilă, hotel care are un restaurant considerat cel mai luxos şi scump din municipiu”. Precizez că suma de 43.355 lei, achitată hotelului Kristal, nu acoperă o factură, ci zece facturi din perioada decembrie 2020-aprilie 2021, şi a fost achitată pentru servicii de cazare şi masă pentru cele trei turnee de Ligă Naţional organizate la Focşani în întreg sezonul competiţional de baschet 2020-2021. Precizez oficialii FR Baschet şi toate echipele participante la turnee – inclusiv cea a CSM Focşani 2007, au fost obligate prin Protocolul Medical referitor la organizarea campionatului sub formă de turnee să stea izolaţi ”în bulă”, cu cazare şi masă, într-un singur hotel sau în două hoteluri apropiate. În cazul turneelor de baschet hotelurile care au îndeplinit condiţiile impuse de FR Baschet au fost Kristal şi Amadeus aflate la mică distanţă unul de altul. În factură sunt incluse şi sumele cote părţi provenite din taxele de arbitraj şi observare virate către CSM Focşani 2007 de echipele participante la turnee şi pe care clubul le-a virat la rândul său către Hotelul Kristal.

Autorul articolului prezintă ca pe un adevăr că ”Şi preşedintele CSM Focşani 2007, ( în fapt, directorul, n.n.) Viorel Ciubotaru, care şi-a dat demisia din funcţie şi care acum asigură pentru următoarele 30 de zile interimatul la conducerea structurii, se află într-un vădit conflict de interese”, după ce a fost acuzat de consilierii locali că echipa de handbal a oraşului, altfel una performantă în Liga Naţională, a fost susţinută din bani publici, din punct de vedere al hranei sportivilor, la restaurantul familiei sale. Apreciez că o acuzaţie făcută de unii consilieri locali nu poate reprezenta un adevăr până nu este demonstrată ca atare. Inclusiv de autorul articolului.

Autorul articolului spune că ”Din datele făcute publice pe site-ul CSM Focşani 2007, se arată că cei din conducerea clubului au cerut de la bugetul local, pentru anul 2021, nu mai puţin de 700.000 de lei pentru mesele sportivilor, din care mai mult de jumătate, 370.000 de lei, pentru echipa de handbal. Pentru echipa de volei s-au cerut 110.000 de lei, la baschet 81.000 de lei, la handbal juniori 70.000 de lei, la judo 50.000 de lei, atletism 12.000 de lei. Alte secţii, precum  tenis, şah, fotbal, tir sportiv, tenis de masă, fotbal nu primesc bani pentru hrana sportivilor.” Precizez că sumele pentru masă au fost stabilite cu respectarea prevederilor legale în acest sens. În acest an, pentru masa sportivilor de la handbal seniori, handbal juniori judo şi volei, conducerea a găsit soluţii de sponsorizare, aşa cum am arătat şi intr-o situaţie solicitată de doamna viceprimar Ana Maria Dumitriu. Ca urmare, sumele prevăzute pentru şase luni – în luna iunie sportivii sunt în vacanţă – au fost economisite reducânduse, corespunzător, şi sumele din buget.  Aceste date au fost confirmate şi de preşedintele Comitetului Director al CSM Focşani 2007, Liviu Macovei”, arată Viorel Ciubotaru.

Vă mai recomandăm:

Sportivi de la CSM Focşani 2007, mese din bani publici la restaurantul de patru stele al finului primarului municipiului

Directorul CSM 2007 Focşani a demisionat. De ce spune că plecarea e „o miză pentru o parte a consilierilor locali”

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Citeste articolul pe Adevarul