2 iunie 2:00 PM

Abonare la google news

Directoarea cu care Ioan Crișan ar fi avut o relație, audiată

Procurorii au chemat la audieri mai multe persoane care au vorbit la telefon cu Ioan Crișan înainte de asasinatul cu bombă de la Arad. Printre cei audiați până acum de anchetatori ar fi și directoarea executivă a firmei Crimatex, cu care Ioan Crișan ar fi avut o relație, au declarat pentru Gândul surse judiciare.  

Aurora Ardelean, director executiv la firma Crimatex, care administrează ferma de somn african din localitatea Iratoșu, a postat pe pagina ei de Facebook, pe 30 mai, la o zi după ce mașina omului de afaceri a sărit în aer, o fotografie cu ea și mai mulți colegi, la o aniversare a lui Ioan Crișan, care are în față un tort cu un mesaj de ”La mulți ani!”. Zeci de persoane au răspuns la postare cu mesaje de condoleanțe.

Ioan Crișan, alături de angajați de la firma sa, Crimatex. Foto: Facebook Aurora Ardelea, director executiv CrimatexFoto: Facebook Aurora Ardelea (dreapta sus), director executiv Crimatex

 

Audierile continuă miercuri, mai multe persoane fiind chemate să dea declarații după ce compania de telefonie mobilă la care Ioan Crișan avea abonament le-a dat anchetatorilor lista convorbirilor pe care le-a avut omul de afaceri înaintea zilei de 29 mai 2021, când mașina sa a explodat, apoi a luat foc și a ars în totalitate, în parcarea unui supermarket din Arad.

Anchetatorii au făcut marți percheziții la casa familiei lui Ioan Crișan, de unde au ridicat, în prezența soției acestuia, mai multe documente, chitanțe și carduri. Tot marți, o echipă de investigatori au căutat probe în hala fermei lui Ioan Crișan, din satul Iratoșu, unde mașina omului de afaceri a fost parcată cu zece zile înaintea asasinatului cu bombă, au declarat pentru GÂNDUL surse judiciare.

„După percheziția de la hala sediului firmei Crimatex s-a constatat că lipsea cheia de rezervă a mașinii lui Ioan Crișan. Aceasta este căutată în continuare. Pe de altă parte, munca de laborator este îngreunată de faptul că incendiul mașinii a fost stins de pompieri, iar apa a distrus o parte din probele care puteau fi de mare folos anchetatorilor”, susțin surse judiciare.

Ioan Crişan, fostul socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Anchetatorii au indicii că bomba care a produs explozia mașinii lui Ioan Crișan a fost confecționată din mai multe substanțe extrem de toxice și periculoase, au precizat sursele citate.

Aceleași surse susțin că, din verificările făcute până acum, nu s-au găsit indicii care să lege asasinatul cu bombă de transportul cu țigări de contrabandă descoperit de polițiști pe 24 mai, în localitatea Mîndruloc din comuna Vladimirești, aflată aproape de satul în care Ioan Crișan avea ferma.

Sâmbătă, în jurul orei 07.00, mașina lui Ioan Crișan a explodat în mers, în parcarea unui supermarket din centrul Aradului, apoi a luat foc și a ars în totalitate. Trupul omului de afaceri Ioan Crișan a fost propulsat de suflul exploziei, despre care specialiști susțin că a fost cauzată de o bombă, pe bancheta din spate a autoturismului. Acest aspect ar putea indica faptul că obiect explozibil ar fi putut fi plasat sub scaunul șoferului.

Medicii legiști au stabilit primele concluzii în cazul morții lui Ioan Crișan. Omul de afaceri ar fi suferit o puternică intoxicație de la fumul produs în momentul exploziei, înainte de a muri din cauza arsurilor și a fracturilor de stern și coaste, au declarat pentru GÂNDUL.RO surse judiciare.

Cazul morții omului de afaceri Ioan Crișan a fost preluat duminică de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, care face cercetări pentru omor calificat săvârșit cu premeditare.

Anchetatorii au făcut două zile cercetare la fața locului, de unde au ridicat resturi ale mașinii aruncate de suflul exploziei și alte probe care pot ajuta în cercetarea asasinatului cu bombă.

Procurorul de caz a cerut mai multe expertize criminalistice și a audiat mai multe persoane. Printre martorii audiați se află și trei persoane cu care omul de afaceri și-ar fi băut cafeaua în zona supermarketului din Arad, înainte de a se urca în mașina sa Mercedes, care a explodat în câteva secunde după ce a pornit. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că cei trei erau prieteni cu Ioan Crișan și aveau acest ritual matinal.

Citeste articolul pe Gandul