Abonare la google news

Dinamo dă oameni la națională chiar dacă în Liga I s-a prăbușit. Convocare-surpriză pentru unul dintre câini

Dinamo dă oameni la națională! Portarul Mihai Eșanu este una dintre surprizele plăcute pregătite de Adrian Mutu, pentru Campionatul European de Tineret, ce va debuta în această lună.

Dinamo dă oameni la națională chiar dacă în Liga I s-a prăbușit. Convocare-surpriză pentru unul dintre câini

Mihai Eșanu (22 de ani) a fost convocat de Adrian Mutu în lotul pentru Campionatul European de Tineret, drept al treilea portar, alături de Andrei Vlad și Mihai Aioani.

Tot răul spre bine, pentru Dinamo! După plecările spaniolilor Rene Hinojo și Tomas Mejias, clubul din „Ștefan cel Mare” a fost obligat să apeleze la fotbaliștii din propria curte pentru a avea un lot, în primul rând, numeric. Așa s-a ajuns la opțiunea Mihai Eșanu.

Citeste si:  Gestul cu care Doinița Oancea și-a uluit fanii. Așa nu au mai văzut-o, niciodată

Nici după ce a început să prindă meciuri la Dinamo, portarul nu a avut parte de maximă încredere din partea conducerii. A fost adus un portar norvegian, pe un salariu mult mai mare decât ceea primește Eșanu. Acum, tânărul portar îl „obligă” pe scandinav să „facă” banca de rezerve. Gudmund Kongshavn (30 de ani) primește un salariu lunar de 7.000 de euro. Mihai Eșanu poate doar să viseze, momentan, la un asemenea salariu.

Mihai Eșanu a debutat pentru Dinamo în etapa a 2-a, contra Chindiei Târgoviște. Atunci, a intrat la pauza meciului în locul lui Cătălin Straton, accidentat. Nu s-a mai întors între buturi până în etapa a 16-a, iar de atunci este titular incontestabil.

Citeste si:  Panduru, verdict necruțător: ”Nu putem să aducem niciun jucător de la U21 la naționala mare!”

A adunat 12 partide în Liga 1, patru dintre ele fără gol, dar în celelalte opt a încasat 17 goluri. De fiecare dată, Mihai Eșanu s-a făcut remarcat cu intervențiile sale foarte bune, chiar dacă echipa nu a adunat foarte multe puncte. Drept răsplată, a fost chemat de Adrian Mutu pentru turneul final din Slovenia și Ungaria.

Dinamo dă oameni la națională chiar dacă în Liga I s-a prăbușit. Convocare-surpriză pentru unul dintre câiniDinamo dă oameni la națională chiar dacă în Liga I s-a prăbușit. Convocare-surpriză pentru unul dintre câini

„Mihai merita din plin această convocare”

Mario Nicolae, managerul sportiv al lui Dinamo, s-a arătat extrem de încântat de vestea că Mihai Eșanu va merge la turneul final. Speră ca acesta să fie doar începutul unei frumoase cariere pentru tânărul portar.

Mihai merita din plin această convocare. Sunt sigur că va fi un câștig pentru naționala U21. Sperăm că de acum încolo va fi o prezență constanta la lot și că va face pasul și spre naționala mare. Este un băiat cu foarte mari calități, bun simț și un caracter frumos.

Îl felicit pe Jerry Gane pentru că a crezut în el, i-a acordat continuitate și încredere. Felicitări și lui Cătălin Multescu, cel care îl antrenează zi de zi și care are un aport important în evoluția lui Mihai, a declarat Mario Nicolae, pentru Digi Sport.

Citeste si:  Ce mașină conduce Mircea Bravo? A luat-o la mâna a doua

Citeste articolul pe PlaySport

 10 total views