duminică 26 septembrie 4:01 PM

Abonare la google news

Dinamo a anunțat un transfer fabulos la handbal! Cine este Eduardo Gurbindo, starul care a câștigat Liga Campionilor: „Un excelent om de echipă!”


Dinamo, campioana României la handbal, a mai dat o lovitură pe piața transferurilor! Revenită în Liga Campionilor, echipa din „Ștefan cel Mare” se întărește printr-un nou transfer de top: Eduardo Gurbindo.


Interul dreapta Eduardo Gurbindo sosește azi la București pentru a semna un contract pe trei ani cu Dinamo. Roș-albii au avut parte de un debut perfect în Liga Campionilor, 32-29 împotriva formației poloneze Vive Kielce, iar acum „dulăii” se pregătesc de duelul cu Porto, după eșecul previzibil cu PSG.

În vârstă de 33 de ani, Eduardo Gurbindo deține un palmares de-a impresionant, conform paginii de Facebook a lui Dinamo. Ibericul are 122 de meciuri și 167 de goluri pentru naționala Spaniei, alături de care a cucerit bronzul olimpic la Tokyo 2020, bronzul mondial în Suedia 2011, dar și un aur, un argint și un bronz la Campionatele Europene.

Eduardo Gurbindo, noul transfer al lui Dinamo: „Un excelent om de echipă!”

Xavier Pascual l-a convins pe Eduardo Gurbindo să vină în România, iar negocierile dintre Dinamo și Vardar s-au purtat de mai mult timp.

Gurbindo a mai lucrat cu Xavier Pascual la FC Barcelona în perioada 2012-2016, atunci când a câștigat EHF Champions League (2015). După perioada ”blau-grana”, el a mai jucat la HBC Nantes (Franța / 2016-2021). În primăvara acestui an a semnat cu RK Vardar (Macedonia de Nord), de unde a ales acum să se transfere la Dinamo.

Cel mai probabil, Gurbindo nu va putea evolua în meciul de joi, cu Porto.

„Eduardo Gurbindo este specializat pe postul de inter dreapta, dar poate juca oriunde la linia de 9 metri. Jucător inteligent, excelent om de echipă, ibericul este și un apărător eficient. Gurbindo va putea evolua în EHF Champions League după ce va primi dreptul de joc din partea EHF”, au mai scris cei de la Dinamo, pe Facebook.

Prosport.ro