Din nou fără mască de protecție în spațiile publice deschise?! “Legea a ajuns la Comisia Juridică!” Ce amendament a depus AUR

Purtarea măștii de protecție ar putea fi limitată la spațiile închise și instituțiile publice, ca urmare a unui amendament depus de Alința pentru Unirea Românilor (AUR). Formațiunea politică a făcut anunțul pe Facebook.

Încă de când a intrat în Parlament, reprezentanții AUR s-au declarat împotriva purtării măștilor anti-COVID, în special în spațiile publice deschise. Au continuat să conteste cu fiecare ocazie legea, care, într-un final, potrivit unui anunț făcut de partid, a ajuns la Comisia Juridică.

Citeste si:  Rusia anunţă retragerea din Tratatul „Ceruri Deschise”, ca reacţie la decizia similară a SUA

Legea care obligă la purtarea măștii în spațiile publice deschise a ajuns la Comisia Juridică. Parlamentarii AUR au depus un amendament care ar limita purtarea maștilor la spațiile închise și instituțiile publice. Suntem singurul partid parlamentar care își asumă lupta cu măsurile abuzive și exagerate luate de actualul guvern”, au anunțat reprezentanții AUR pe pagina oficială de Facebook.

Citeste si:  Un agent șef a bătut cu bestialitate un tânăr, pe care îl bănuia că ar fi furat un sac cu fân

Lângă mesaj a fost postată și o fotografie, unde se observă că respectivul amendament a fost semnat și susținut de trei deputați aur, Raisa Enachi, Ringo Dămureanu și Georgel Badiu.

O avocată din Constanța a contestat, la rândul ei, obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiu deschis

În decembrie 2020, Curtea de Apel București a admis solicitarea Minodorei Ion, o avocată din Constanța, și a scos în afara legii articolul 4 pct.15 din ordinul DSU, potrivit căruia cetățenii sunt obligați să poarte mască de protecție inclusiv în spațiile publice deschise.

Citeste si:  Noul guvern promite adoptarea rapidă a Legii vaccinării, interzicerea oricărui tip de fumat în toate spațiile publice închise, introducerea orelor de educație sanitară în școli, vouchere și gratuite pe transportul public pentru femeile însărcinate

Hotărârea instanței nu a fost, însă, definitivă, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut recurs. În urma căruia DSU, unde șef este Raed Arafat, a obținut o victorie mare, după ce judecătorii de la ÎCCJ au admis recursul. Purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise a rămas, astfel, obligatorie!

Sursa: Gandul

 6 total views