Abonare la google news

Din ce în ce mai multe furturi de catalizatoare, în București

Șoferii bucureșteni reclamă, săptămânal, zeci de furturi de catalizatoare de la mașinile lor. Piesa, care este foarte scumpă, este vânată de hoții de piese auto pentru cantitățile mici de aur și platină din componența ei. Astfel, aceasta este dezmembrată pentru a le extrage și a le valorifica.

Acum o săptămână mă pregăteam ca omul să plec la serviciu și, când m-am urcat în mașină și am pornit-o, am auzit un zgomot foarte puternic de tobă spartă și am mers la service. Acolo am observat că mi s-a furat catalizatorul”, a declarat, la Digi 24, unul dintre șoferii păgubiți.

Citeste si:  Valeriu Gheorghiță: În București nu mai sunt locuri pentru vaccinare

De la începutul anului, polițiștii au cel puțin 20 de plângeri pe săptămână de la șoferi care reclamă că le-au fost sustrase catalizatoarele de pe autoturisme.

De obicei fac un studiu, studiază mașinile pe care urmează să le urce pe cric de unde urmează să sustragă catalizatorul. Aceste piese se pot vinde destul de ușor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, pentru sursa citată.

Catalizatorul are rolul ca mașina să polueze cât mai puțin, iar scoaterea sa – evident – nu este benefică.

Odată scos, mașina poluează mult mai mult. S-au prezentat la service (șoferii păgubiți-n.r.), au crezut că au toba spartă, că au luat vreo piatră ceva și de fapt s-au trezit peste noapte fără catalizator”, a precizat Marius, un mecanic auto.

Polițiștii spun că furtul unui catalizator de pe autoturism poate dura și un minut, iar – în cele mai multe cazuri – hoții au cunoștințe mecanice, mai ales cei veniți din afara țării.

Citeste si:  E.S. Laurence Auer, ambasador al Franței la București: „ România are un capital industrial foarte important pentru Europa!”

Citeste articolul pe Gandul

 43 total views