vineri 19 noiembrie 8:16 PM

Abonare la google news

Diana Șoșoacă, protagonista unui nou scandal! De această dată s-a luat la „trântă” cu polițiștii din Iași, după ce au amendat-o

Diana Șoșoacă este protagonista unui nou scandal. De această dată senatoarea le-a declarat război polițiștilor din Iași, care au amendat-o. Aceasta a contestat sancțiunea și acuză faptul că oamenii legii au fost constrânși să o amendeze.


La începutul lunii februarie a acestui an, Diana Șoșoacă a postat în mediul online un filmuleț în cadrul căruia se vedea cum aceasta cântă și dă dedicații într-un restaurant. Atunci, polițiștii ieșeni au amendat-o, iar acum Diana Șoșoacă a decis să îi cheme la bară pe reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Aceasta a cerut magistraților din cadrul Judecătoriei Iași să anuleze un proces-verbal prin care a fost sancționată de oamenii legii. Diana Șoșoacă a primit o amendă de 1.000 lei, pentru faptul că nu purta mască, însă a decis să conteste sancțiunea.

 „Mi s-a comunicat prin Poștă o amendă în cuantum de 1.000 de lei. Niciun organ de ordine nu m-a contactat vreodată să discute cu mine, nici la data de 6 februarie 2021, nici pe 5 februarie 2021, în intervalul orar 21:00 – 22:00, nu a venit nimeni la Restaurantul «La Palia», unde aceștia susțin că am fost pentru serbarea zilei de naștere a soțului meu.


 Mă întreb retoric: cum au constatat acești agenți faptele descrise? Mai mult, în niciunul dintre actele invocate că le-aș fi încălcat nu menționează faptul că nu am dreptul să cânt. Eu am o adeverință medicală întrucât sunt exceptată de la purtatul măștii de protecție, având afecțiuni care sunt atestate medical și care mă scutesc de această obligație”, a precizat Diana Șoșoacă în plângerea adresată instanței, potrivit biz.ro.

Diana Șoșpacă a subliniat faptul că este exceptată de purtarea măștii de protecție, pe baza unei afecțiuni de care suferă. (CITEȘTE ȘI: SOȚUL SENATOAREI DIANA ȘOȘOACĂ, LOVITURĂ PENTRU JANDARMERIA IAȘI. BĂRBATUL FUSESE SANCȚIONAT PENTRU CĂ NU PURTA MASCĂ DE PROTECȚIE LA UN PROTEST)

„Este evident că, în timpul cântatului, plămânii au nevoie de aer! Se realizează un efort fizic care nu îți permite purtatul măștii. Potrivit Ordinului nr. 874/81/2020, sunt exceptate de la purtatul măștii persoanele care fac efort fizic. În ceea ce privește distanțarea fizică, nu se mai putea aplica, având în vedere că Iașul era în scenariul verde, iar localurile puteau funcționa cu 50 la sută din capacitate ocupată. Noi suntem câțiva prieteni care ne întâlnim tot timpul, niciunul dintre noi nu s-a îmbolnăvit vreodată, iar SARS-CoV-2 este un virus care are procentaj de vindecare de 99,77 la sută, conform datelor oficiale ale OMS și INSP”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, protagonista unui nou scandal

Mai mult, Diana Șoșoacă susține că oamenii legii au fost constrânși să o amendeze. Aceasta crede că  o persoană politică i-a obligat să o sancționeze.

„Eram 10 oameni la două mese și ospătarii care respectau regulile impuse de Guvern, dar care încalcă Constituția României. Consider că această amendă a fost aplicată la solicitarea unei persoane politice care a obligat Poliția ieșeană să mă sancționeze, fiind de notorietate lupta politică – și nu numai! – care se duce împotriva mea”, a mai afirmat Diana Șoșoacă.

(VEZI ȘI: SENATOAREA DIANA ȘOȘOACĂ A REFUZAT SĂ POARTE MASCA DE PROTECȚIE ÎN ȘEDINȚA DE PLEN A PARLAMENTULUI)

Cancan.ro


Stirile.eu