Abonare la google news

Dezvăluiri uluitoare din secțiile ATI! Renumitul profesor Benedek Imre, despre cum a fost chinuit fratele său în spitalul din Târgu Mureș!

Dezvăluiri uluitoare din secțiile ATI! După ce un medic din Sibiu a povestit cum pacienții sunt „sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi”, încep să apară și alte mărturisiri despre spitalele românești. În lumea medicinei, frații Benedek sunt un punct de reper, nume care impun respect nu numai la noi în țară, ci și peste hotare.

Din păcate, azi mai este în viață doar Benedek Imre, profesor universitar și unul dintre cei mai mari cardiologi pe care îi are România.

Dezvăluiri uluitoare din secțiile ATI! „Fratele meu îi roagă să fie dezlegat”

În direct la emisiunea Sinteza zilei, de pe Antena 3, Benedek Imre a povestit trauma trăită de fratele său în ultimele zile de viață. Benedek Istvan a fost coordonatorul Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean din Târgu Mureș. Marele profesor universitar a decedat la 1 septembrie 2020, după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Internat în spital, profesorul doctor Benedek Istvan, cel care a efectuat în România primul transplant de măduvă la un bolnav adult, a murit legat de pat la ATI Târgu Mureș! Perfect conștient și vorbind coerent, el roagă asistentele și medicii din salon să-l dezlege, însă este ignorat total! Ce s-a întâmplat în secția ATI a spitalului din Tg.Mureș a fost făcut public de profesorul Benedek Imre. Marele cardiolog spune că are și o filmare video pentru a-și susține cu dovezi cele afirmate!

„Fratele meu a fost legat de pat! Familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-l vom difuza pentru că este, sentimental, foarte greu de acceptat. Însă, este o anchetă în derulare, anchetă penală, de aceea nici nu aș putea să vă deslușesc prea multe”.

Benedek Imre se revoltă: „Omoară…”

„Am pierdut un om care a făcut primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară, care a făcut o clinică de Hematologie și fratele lui, adică subsemnatul, o clinică de cardiologie internațională”, mai spune Benedek Imre.

Profesorul Benedek Imre nu își poate explica nepăsarea autorităților față de ce se întâmplă în sistemul sanitar. Renumitul cardiolog arată că România pierde enorm din cauza neprofesioniștilor care activează în medicină.

„Am pierdut un om pentru noi și pentru țară foarte valoros. Nu, nu trebuie să dăm în sistemul medical, trebuie să scuturăm niște oameni! Sistemul medical are bani suficienți, are specialiști buni, are dotări. Dar, până când politicul nu ia caz despre aceşti domn care conduc și care, prin birocrație, omoară dorința de a face bine, cum am făcut eu cu fratele meu, pentru cetățeanul român care este cetățean european, nu merge!”, a declarat Benedek Imre la Atena 3.

Dezvăluirile medicului de la ATI Sibiu. Pacienții, „sedați, răstigniți ca vitele, legați de paturi”

Totul a început cu dezvăluirile unui cadru sanitar, medic la ATI Sibiu, care a ales să vorbească deschis despre cum sunt tratați pacienții Covid. Sub protecția anonimatului, respectivul medic a vorbit pentru publicația locală Turnul Sfatului. Sunt mărturisiri cutremurătoare referitoare la modul în care sunt tratați oamenii.

„Am fost acolo, am văzut și mă doare. Nu-mi poate spune nimeni că nu e așa și vor mai fi și alții care vor intra și nu vor mai ieși în viață. Acești oameni trebuie răzbunați. Aceste decese trebuie răzbunate prin aflarea adevărului. Măcar alții și alții să nu pățească la fel! De undeva trebuie să se înceapă (…) Din cauza CPAP-ului, inspirul și expirul omului nu se activează, nu mai are aer, se asfixiază și devine agitat. Când devine agitat, îl sedează. Au fost cazuri când, din disperare că rămân fără aer, pacienții au devenit agitați și și-au rupt branulele, legăturile… Dar de aici, să-i sedezi până la moarte, să-i răstignești ca pe vite și să-i legi de paturi, e cale lungă! În plus, pe toți îi pun pe poziția pe spate, care poziție, pe insuficiență respiratorie, poate fi letală”, a povestit respectivul medic.

În urma dezvăluirilor făcute, s-a sesizat Parchetul, care a deschis un dosar penal. Ancheta este în derulare. Totodată, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis Corpul de control la spitalul din Sibiu.

Citeste articolul pe Gandul