vineri 19 noiembrie 11:02 PM

Abonare la google news

DEZVĂLUIRI despre cum a murit Mihai Făgădaru, lider al mișcării anti-vacciniste: Îngrijea un pacient cu COVID-19, era diabetic și astmatic

Mihai Făgădaru, unul dintre cei mai cunoscuți lideri ai mișcării ce militează împotriva vaccinării obligatorii împotriva COVID-19, a murit de COVID-19, la puțin timp după ce s-a infectat. Făgădaru, absolvent al Facultății de Teologie și de Medicină, se infectase în urma îngrijirii unui pacient cu COVID-19. Publicistul Cătălin Sturza a explicat, pe Facebook, cum a ajuns Făgădaru să se infecteze și bolile de care suferea.


Citește și: O cunoscută actriță este în DOLIU – Tatăl copiilor ei, cunoscut antivaccinist, a fost răpus de COVID

”Teologul și cadrul medical Mihai Făgădaru a trecut la Domnul în noaptea trecută, la Spitalul Militar din București. Dumnezeu să îl odihnească!


Pentru a fi știut adevărul despre circumstanțele morții sale, trebuie cunoscute următoarele lucruri.

Mihai Făgădaru era asistent medical și s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timp ce îngrijea de un pacient care a și murit de Covid – Marius Dumitru Neagu. Înainte, Mihai îngrijise de mama lui Marius, care a murit și ea din cauza bolii. Se pare că femeia a murit chiar în brațele asistentului medical, conform relatării acestuia.

Citește și: Actrița Ioana Picoș, fosta soție a lui Mihai Făgădaru, răpus de COVID-19: S-a luptat până în ultima clipă să rămână aici cu noi dar Dumnezeu a avut alte planuri

În al doilea rând, Mihai Făgădaru suferea de mai multe comorbidități. Avea diabet și astm, sinuzită cronică, suferea de ficat și era supraponderal (spre obezitate). Știu că acestea sunt detalii medicale care țin de intimitatea fiecăruia, așa cum ar trebui să țină de intimitate și decizia de a te «imuniza» sau nu. Le enunț aici doar pentru a arăta că boala l-a prins într-o stare cum nu se poate mai proastă. Și, cu toate acestea, nu s-a sfiit să îngrijească de pacienții săi.

În sfârșit, trebuie spus că nu o tabără sau alta este acum în doliu. În doliu este familia, este mama acestui om, sunt copiii săi, sunt prietenii, toți cei care l-au cunoscut. Când un om moare, este un lucru de bun-simț să încerci să afli și să expui onest toate circumstanțele și să respecți doliul familiei și memoria celui trecut la Domnul. Sau măcar să nu încerci să îi instrumentalizezi moartea pentru a demonstra o teză sau alta.

Așadar, vorbim despre un cadru medical care s-a sacrificat îngrijind pacienți bolnavi de Covid-19. Unii vor spune că acest om a riscat prea mult, ținând cont de comorbiditățile sale. Însă nu pot judeca eu acest sacrificiu și nici decizia de a risca pentru a-i ajuta pe alții. Prietenii îl descriu ca pe un om foarte generos, cu un suflet foarte mare, dincolo de „activismul” său pe anumite teme polarizante. Acest lucru este important, mai ales în contextul în care îi cinstim pe „eroii din prima linie” care își pun viața în pericol pentru alții – iată, la modul cel mai propriu. Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris Cătălin Sturza.

Făgădaru a fost cadru medical timp de 13 ani, iar în ultima perioadă conducea un ONG care oferea îngrijiri medicale la domiciliu.

Acrița Ioana Picoș și Mihai Făgădaru au fost căsătoriți timp de cinci ani și au doi băieți gemeni. Cei doi au divorțat în 2020. Ioana Picoș a devenit cunoscută prin rolurile în seriale de televiziune precum La Bloc, Iubire și onoare, Narcisa Iubiri Nelegiuite.

Stiripesurse.ro


Stirile.eu