Abonare la google news

Deținut evadat la Craiova. Bărbatul, condamnat pentru omor, era internat în spital

Un deținut de la Penitenciarul Pelendava din Craiova a evadat vineri dimineața de la Spitalul Județean de Urgență, unde se afla internat din data de 7 martie.

Bărbatul fusese condamnat definitiv la 10 ani de închisoare pentru omor, potrivit site-ului agenției Agerpres.

Cine este deținutul evadat

Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținutul se numește Ion Soreanu și are 53 de ani.

Lipsa lui a fost constatată în jurul orei 06:45, iar pentru stabilirea împrejurărilor, ANP a trimis la fața locului o echipă multidisciplinară.

„Vineri, 12.03.2021, în jurul orei 06:45, s-a constatat că deținutul SOREANU ION, în vârstă de 53 de ani, condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate de 10 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de Omor (art. 188 NCP), clasificat în regim semideschis, a părăsit o unitate sanitară publică de pe raza localității Craiova, unde se afla internat din data de 07.03.2021.

În vederea capturării deținutului, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj; informarea Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române; alarmarea personalului; trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unității; valorificarea imaginilor video ale sistemului de supraveghere din unitatea sanitară publică.

Fapta în cauză este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Noul Cod penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se arată în comunicatul ANP.

Sursa: ANPSursa: ANP

Citeste si:  Copil de 2 ani, umilit la grădiniță de educatoare, în fața copiilor. Mama a povestit tot ce a pățit

Deținut evadat. Bărbatul fusese condamnat după ce și-a omorât concubina

Potrivit IPJ Dolj, bărbatul este din comuna Malu Mare și a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce și-a ucis concubina.

Autoritățile au anunțat că atât în Craiova, cât și în localitățile limitrofe, au fost instituite filtre pentru prinderea deținutului.

„Poliţiştii continuă cercetările în acest caz sub supravegherea unităţii de parchet competente, fiind întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de evadare. La momentul părăsirii unităţii sanitare, acesta era îmbrăcat cu: bluză trening gri, pantaloni negri”, informează IPJ Dolj.

Citeste articolul pe Gandul

 49 total views