vineri 3 decembrie 11:33 PM

Abonare la google news

Desley Ubbink vrea să marcheze din nou în poarta celor de la FCSB: „Avem o defensivă mai bună și suntem mai echipă decât ei”


Desley Ubbink (28 de ani) a fost jucătorul care a strâns cele mai multe minute în tur pentru UTA, și, chiar dacă a avut evoluții apreciate, a reușit să marcheze un singur gol. Se întâmpla în luna august, în partida de pe „Francisc Neuman” cu FCSB, în care arădenii pierdeau două puncte odată cu golul egalizator înscris de Ianis Stoica în minutul 89.


Duminică, pe „Arena Națională”, elevii lui Laszlo Balint vor încerca să oprească seria pozitivă a „roș-albaștrilor” preluați recent de Anton Petrea, iar olandezul „Bătrânei Doamne” speră să marcheze din nou.

Desley Ubbink, olandezul de la UTA Arad, vrea să marcheze din nou cu FCSB

„Cu toții știm că vom avea în față un adversar dificil, una dintre cele mai puternice echipe din campionat. Sunt într-o formă bună, nu au mai pierdut de zece meciuri. Dar și dorim să arătăm că suntem o echipă puternică și trebuie să ne ia în serios. Chiar dacă nu am obținut rezultate bune în ultimele patru meciuri, cred că am arătat că avem calitate și forță. Dar și în fotbal ai nevoie de puțin noroc, dacă marchezi câștigi meciuri și clasamentul arată complet altfel.

Bineînțeles că voi încerca să marchez din nou contra celor de la FCSB, dar mi-este ușor să vorbesc, în fotbal nu știi niciodată ce va fi. Am avut ocazii să marchez și în alte meciuri și ar fi trebuit să și reușesc acest lucru. Trebuie să îmi fac auto-critica și să spun că nu sunt mulțumit cu un singur gol, iar meciul de duminică va fi o nouă oportunitate să marchez”, afirmă mijlocașul ofensiv al „roș-albilor”.

„Senzația va fi ciudată să joci pe un stadion atât de mare fără spectatori”

Ubbink o vede pe UTA superioară lui FCSB cel puțin la două capitole, unul dintre el fiind jocul colectiv. „Cred că suntem mai buni decât cei de la FCSB la capitolul defensiv. Ei practică un joc deschis, ies la joc, lasă spații, pe când noi suntem mai compacți, nu primim multe goluri. De asemenea, cred că suntem mai buni ca echipă, pe când ei se remarcă prin individualități. Trebuie să arătăm asta și la meciul de duminică.

Nu cred că 4-3-3-ul lor e greu de contracarat, știu asta și din campionatul Olandei, unde se folosește des acest sistem de joc. Noi jucăm într-un 4-2-3-1, așadar tot cu 3 la mijloc. Nu e greu să joci împotriva unui asemenea sistem, trebuie doar să alergi mai mult decât adversarul”, mai crede Ubbink. Datorită orei de începere (21:30), meciul se va juca fără spectatori: „Niciodată nu e frumos să joci cu stadionul gol, mai ales pe un stadion atât de mare. Senzația va fi ciudată, oână la urmă joci fotbal pentru suporteri, iar dacă ei nu sunt în tribune…”.

Desley Ubbink a mai marcat în poarta celor de la FCSB

O mică problemă cu șuturile de la distanță

În majoritatea partidelor, fotbalistul sosit în vară la Arad a evoluat ca număr 10, dar randamentul său a fost unul bun și pe o poziție mai retrasă.  „Chiar nu am preferințe în legătură cu postul meu, dar pentru mine e mai ușor când joc cu fața la poartă. Dacă joci număr 10, e mai greu, pentru că adversarii vin atât din față, cât și din lateral și trebuie să gândești mai rapid decât atunci când joci cu fața la poartă și vezi soluțiile mai bine”, susține batavul, care recunoaște că ar putea încerca mai mult să finalizeze și de la distanță: „Când văd oportunitatea să trag la poartă, încerc să o fac. Dar, asta e o mică problemă la mine, pentru că eu sunt jucătorul care trebuie să ofere pasa decisivă. Poate ar trebui să schimb asta și când am ocazia să șutez, poate așa am înscrie și noi mai mult din afara careului”.

Nu se enervează în teren: „Altfel, faci lucruri stupide”

Arădenii trec prin cea mai nefastă serie a sezonului, patru meciuri fără victorie, în care nici măcar nu au reușit să înscrie un gol. Cu toate acestea, evoluțiile „roș-albilor” au fost în general bune, însă lipsește eficacitatea în fața porții. „Bineînțeles că sunt nervos după meciuri precum cele cu Chindia sau FC Argeș, dar pe teren încerc să rămân calm. Dacă te enervezi în timpul meciului faci lucruri stupide. Cât timp meciul încă se joacă, mai poți schimba rezultatul, de aceea încerc să nu mă enervez. Nu există o tensiune în vestiar din cauza faptului că nu marcăm, suntem conștienți  și noi că nu am înscris de patru meciuri, dar am creat multe ocazii. În opinia mea, trebuie să gândim pozitiv. Și duminică putem crea ocazii, iar ei vor lăsa spații, trebuie să marcăm pentru a câștiga. Vom da totul pentru a marca și pentru a învinge. Trebuie să jucăm în continuare la fel, să creăm ocazii, dar să și profităm de ele. Poate, cu puțin noroc, la un corner, o lovitură liberă sau un penalty. Știu că trecem printr-o perioadă dificilă, patru meciuri fără gol, dar nu au fost partide în care să nu atacăm sau să nu avem ocazii. Poate trebuie să fim mai atenți la șansele pe care le avem, dar golul poate veni și cu puțin noroc”, a mai declarat coordonatorul de joc al UTA-ei.

„Poate filozofia celor de la FCSB este să vândă jucătorii tineri” 

UTA s-a remarcat în acest sezon prin numărul de jucători străini din lot, în timp ce la clubul patronat de Becali evoluează doar trei fotbaliști născuți în afara României, fundașii Radunovic și Vinicius și atacantul Mamut. „Nu știu dacă va fi vorba la acest meci despre o confruntare între străini și români. FCSB-ul are o academie bună, ei folosesc mai mulți jucători tineri decât noi. Poate e și o filozofie a lor, vor să se bazeze pe jucătorii tineri pentru a-i vinde. Liga 1 are jucători buni, atât cei străini, cât și cei români. Noi, străinii de aici, nu vrem neapărat să arătăm că suntem mai buni decât românii, ci să arătăm că UTA e mai bună decât FCSB”, mai menționează Ubbink.

Liga 1, asemănătoare cu primul eșalon polonez, doar că: „Aici echipele încearcă să joace și mai mult fotbal”

Ubbink a evoluat pe parcursul carierei în mai multe campionate din Europa, iar după șase luni petrecute în România a făcut o comparație. „Cred că Liga 1 e mai puternică decât prima ligă din Slovacia, acolo diferența între primele trei echipe și restul campionatului e foarte mare. Cât despre Polonia, campionatul e similar ca valoare cu cel românesc, dar acolo jocul e bazat mai mult pe luptă, pe aspectul fizic, pe când aici echipele încearcă să joace și mai mult fotbal”, a concluzionat Desley Ubbink.

Chiar dacă are un singur gol și două pase decisive, olandezul UTA-ei a fost implicat în majoritatea golurilor din acest sezon ale echipei sale, dezvoltând bine fazele de atac din care au marcat colegii săi.

Prosport.ro