Descoperire de ultimă oră: predispoziție genetică pentru formele severe de Covid-19!

O echipă de cercetători de la Şcoala Superioară de Economie (HSE) din Rusia susţine că a descoperit o „predispoziţie genetică pentru cazurile severe de Covid-19”. Specialiștii Moscovei sunt de părere că un set de şase molecule contribuie la imunitatea prin celule T, „unul dintre mecanismele-cheie folosite de corpul uman pentru a lupta împotriva infecţiilor virale”.

Cunoscute drept antigenul leucocitar uman clasa I (HLA-I), aceste molecule sunt unice la fiecare individ.

Citeste si:  SUA are propria tulpină a coronavirusului. O mutaţie contagioasă a SARS-CoV-2 a fost descoperită în California

Antigenul leucocitar uman clasa I, moștenit de la părinți

Însă, ţine în mare parte de genetică dacă ele distrug sau nu noul coronavirus, întrucât moleculele sunt moştenite de la părinţi. „Dacă o persoană are un set care este ineficient la o astfel de depistare, este probabil un caz mai sever de boală”, a precizat echipa de cercetători ruși. Descoperirile au avut la bază analiza unor mostre de genotip provenite de la pacienţi Covid-19 din Moscova şi Madrid, care au fost comparate cu alte mostre de la oameni sănătoşi.

Citeste si:  Un specialist în biologie moleculară și genetică explică de ce vaccinul anti-COVID din România este sigur și trebuie făcut de toată lumea

Cea mai mare parte a celor 208 milioane de doze de vaccin administrate global până în prezent sunt de fabricaţie occidentală, deşi vaccinul rusesc Sputnik V pare pregătit pentru o utilizare mai extinsă, după ce a fost considerat ca având o eficienţă de peste 90% într-un studiu recent publicat în The Lancet, cunoscută revistă medicală britanică.

Citeste si:  În Portugalia, aproape jumătate din totalul deceselor de COVID-19 au fost înregistrate în ianuarie 2021

La nivel global, au fost raportate peste 2,4 milioane de decese asociate coronavirusului, potrivit unei statistici oficiale realizate de Universitatea Johns Hopkins.

Sursa: Gandul

 7 total views