2 iunie 8:06 PM

Abonare la google news

Deputatul Mihai Lasca, condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare după ce a bătut un șofer

Deputatul de Bihor Mihai Ioan Lasca a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la 2 ani de închisoare cu suspendare și 120 de zile de muncă în folosul comunității. Decizia instanței vine după ce acesta a comis infracțiunea de loviri și alte violențe, se arată pe pagina Ministerului Justiției.

Parlamentarul AUR este acuzat că în vara lui 2019 a blocat în trafic un șofer pe care l-a bătut.

Curtea de Apel Oradea a respins miercuri ca nefondat apelul lui Ioan Mihai Lasca și a menținut decizia din noiembrie 2020 a Judecătoriei Oradea.

Ioan Mihai Lasca este acuzat că în 24 august 2019, pe DN79 Oradea – Salonta, la ieșirea din Nojorid, a blocat o mașină după care l-a luat la bătaie pe cel aflat la volan. Victima le-a povestit judecătorilor că, după ce autoturismul i-a fost blocat, Lasca a coborât din mașina sa și a încercat să deschidă portiera șoferului. Pentru că nu a reușit, a rupt ștergătorul din partea stângă și s-a îndreptat spre portiera din dreapta-față. A deschis-o și a urcat în vehicul, unde l-a lovit pe cel aflat la volan în față și în zona costală. În urma agresiunii, victima a suferit răni multiple (TCF, fractură perete lateral sinus maxilar stâng, hemosinus asociat, chist subarahnoidian, nevralgie trigeminală) și a avut nevoie de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Bătaia a fost filmată

Momentul a fost filmat de un alt șofer, iar imaginile au fost folosite ca probă în proces.

Parlamentarul AUR le-a spus anchetatorilor că, intersectându-se în zona Aeroportului din Oradea, șoferul celeilalte mașini ”l-a salutat ironic cu un semn obscen, arătându-i degetul mijlociu, fapt care l-a determinat să întoarcă autoturismul (…) cu scopul de a-l ajunge și de a-l opri pentru a discuta cu acesta privind obiceiul de a-l saluta cu semne obscene indiferent de locul intersectării”. El a mai susținut că bărbatul aflat la volan ”și-ar fi rupt ștergătorul din partea stângă și ar fi încercat să-l lovească cu acesta”, conform bihorjust.ro.

 

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, vizând constituirea unui grup infracţional organizat, scrie News.ro. Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi.

 

„Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming ( montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute”, au notat procurorii DIICOT.

 

Mihai Ioan Lasca se află la primul mandat de deputat și a fost ales pe listele AUR. Din martie, acesta este parlamentar neafiliat.

Citeste articolul pe Gandul