Deputatul Maria Gabriela Horga: Cheltuielile de investiții sunt preconizate să fie mai mari cu 8,3 miliarde de lei. Guvernul PNL, singurul din UE care a crescut volumul investițiilor în 2020

În 2020 România a evitat recesiunea tehnică (adică două trimestre de contracție economică consecutive) și a avut o contracție economică de doar 3,9% față de media europeana de 4,8%.

Mai mult, România a avut în T4 cea mai mare creștere economică trimestrială, +5,3%, din Uniunea Europeană. Spre comparație, Austria a avut o contracție de -4,3%, Italia -2%, iar Franța -1,3%.

În a doua jumătate a lui 2020, România a avut două creșteri economice trimestriale consecutive, T4 cu +5,3% și T3 cu +5,6%”.

 

Deputatul PNL precizează că PSD, în 2019, nu a reușit să depășească alocarea pentru investiții decisă de guvernarea PNL, în plină criză Covid. Mai mult, Maria Gabriela Horga spune că coaliția guvernamentală nu va accepta amendamentele PSD, care vor crește deficitul bugetar la 13%.

Citeste si:  Valoarea de piaţă a Tesla a trecut de 800 de miliarde de dolari după ce cotația acțiunilor a crescut vineri cu 5,6%

 

„În 2020, guvernul liberal, în ciuda crizei sanitare și a crizei economice, a alocat pentru investiții cu 9,5 de miliarde de lei mai mult decât guvernele PSD în 2019, an în care a fost o creștere economică.

În timpul guvernelor PSD, investițiile erau sub 40 de miliarde de lei însă nici acestea nu se făceau. La rectificările bugetare se luau banii de la investiții și se duceau în consum.

 Deficitul asumat pentru acest an este de 7,16% din PIB. Angajamentul coaliției este ca bugetul de stat să fie adoptat în forma înaintată de Guvern.

De ce este important acest lucru?

 

Citeste si:  Un fotomodel din Rusia și-a ucis soțul când acesta a venit acasă cu o altă femeie și i-a cerut să le facă de mâncare

Amendamentele cu care dorește să vină PSD ar crește deficitul bugetar cu încă 6% din PIB, ajungând la 13%.

Deputatul PNL, Maria Gabriela Horga: Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos”

Nu vom accepta niciun fel de amendament care să arunce România în haos și nici nu vom accepta schimbarea destinației banilor de investiții.

P.S. Domnilor psdiști, în special cei care veți posta aici comentarii, sa știți ca cifrele nu mint ca voi!!!Așa că înainte să răspundeți, veniți cu date concrete, nu cu lozinci și minciuni, pentru că economia, bugetul, finanțele și fiscalitatea se bazează pe cifre, pe rezultate măsurabile, nu pe dezinformări!”

️ Astăzi, în comisia de buget a Camerei Deputaților, am adoptat proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor…

Posted by Maria Gabriela Horga on Tuesday, February 23, 2021

 

Citeste si:  Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a vaccinat anti-COVID-19 cu serul chinezesc Sinopharm

Sursa: Gandul

 10 total views