Deputat PNL, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență. E acuzat că a cerut unei persoane 500.000 de lei, pentru a o numi la conducerea ANAR

Deputatul Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă de procurorii DNA. Deputatul ar fi promis numirea unei anumite persoane la conducerea Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru care a cerut 500.000 de lei.

Deputat PNL, trimis în judecată pentru trafic de influență. Promisiuni, în schimbul a 500.000 de lei

Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a deputatului Mugurel Cozmanciuc, preşedintele PNL Neamţ, pentru trafic de influenţă. Deputatul ar fi pretins 500.000 de lei pentru a interveni ca director la Apele Române să fie numită o anumită persoană.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Cozmanciuc Corneliu-Mugurel, la data faptei şi în prezent deputat în Parlamentul României şi preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi Marcoci Vlad, la data faptei inginer în cadrul Administraţiei Naţionale „Apele Române”, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”, a transmis, marţi, DNA.

 

Citeste si:  STUDIU Marea Britanie trebuie să vaccineze două milioane de persoane pe săptămână ca să evite un al treilea val

Sursa citată a precizat că o altă persoană a mai fost trimisă în judecată o persoană fizică, la data faptei administrator al unei societăţi comerciale, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la cumpărare de influenţă.

”În perioada 4 – 27 noiembrie 2019, inculpatul Cozmanciuc Corneliu-Mugurel ar fi pretins de la inculpatul Marcoci Vlad suma de 500.000 de lei, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor din acea perioadă pentru ca acesta să numească în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale „Apele Române” (A.N.A.R.) o persoană apropiată de omul de afaceri. Banii urmau să fie remişi în două tranşe, iar cel care trebuia să asigure plata era omul de afaceri”, au precizat procurorii. De precizat ca la inceputul lunii noiembrie – 2019 – la sefia ministerului Mediului a ajuns actualul lider al PNL, Costel Alexe, si el cu probleme in justitie.

Numirea respectivă nu s-a mai produs

Numirea respectivă nu s-a mai produs, deoarece, în data de 21 ianuarie 2020, în funcţia de director general al A.N.A.R. a fost numită o altă persoană.

Citeste si:  8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Vaccinul anti-COVID a ajuns în țările Uniunii Europene. Campania de vaccinare începe duminică

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai precizat procurorii DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Reactia deputatului PNL

„Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au dispus trimiterea mea în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Nu am săvârșit nicio infracțiune. Sunt NEVINOVAT.

Nu comentez mai multe, dar vreau să reamintesc că ”această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”. Mai înțeleg că abia de acum primesc șansa reală de a mă apăra”

 

Am luat la cunoștință CU SURPRINDERE, din comunicatul de presă, că procurorii DNA – Serviciul teritorial Bacău – au…

Posted by Mugur Cozmanciuc on Tuesday, February 23, 2021

.

Mugurel Cozmanciuc şi-a început cariera politică la Iaşi, sub „aripa” lui Relu Fenechiu.

Citeste si:  Franța anunță că nu va crește intervalul dintre cele două doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech

 

Sursa: Gandul

 7 total views