Abonare la google news

Depozit de deșeuri pe râul Râșca Mare, județul Cluj. Oare când ne vom civiliza?

Un depozit de deșeuri a fost depistat pe râul Râșca Mare, județul Cluj.

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă (ABA) Someș-Tisa au identificat un depozit neautorizat de deșeuri de mari dimensiuni în albia majoră a râului Râșca Mare, afluent al râului Someșul Rece, pe raza teritorial – administrativă a comunei Gilău din județul Cluj. Deșeurile, în cantitate de circa 50 de metri cubi, de diverse tipuri, de la cele menajere, PET-uri, textile, vegetale, până la fier vechi erau răspândite pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

Citeste si:  Banc| Când mă fac mare vreau să fiu ca mama mea

Inspectorii ABAST au dispus imediat administratorului, adică Ocolului Silvic Someșul Rece din cadrul Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, Direcția Silvică Cluj, să îndepărteze de urgență depozitul de deșeuri. Alături de angajații Ocolului Silvic Someșul Rece, au venit și cei ai Primăriei Gilău, care au început igienizarea zonei. După aproape 10 zile, au curățat albia râului de gunoaie. 

Citeste si:  Garda de Mediu ia măsuri: Mașinile celor care depozitează ilegal deșeuri, confiscate - FOTO/VIDEO

Inspectoratul de Poliție Județean Cluj pentru a fost sesizat pentru a identifica persoanele fizice sau juridice care aruncaseră gunoaie în cursul de apă. 

Pentru a stopa acest fenomen, Primăria Gilău a montat camere de supraveghere a zonei și plăcuțe informative, prin care se interzice depozitarea deșeurilor. De asemenea, administratorii au montat un gard din sârmă ghimpată pentru a restricționa accesul autoturismelor în zonă.

În această perioadă, inspectorii ABA Someș-Tisa vor continua să verifice cursurile de apă din arealul administrat, care cuprinde județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj. 

Citeste si:  Ministerul Mediului, despre „covoarele” de deșeuri care ajung în Ungaria: Partea ungară a fost informată încă din 4 februarie

Totodată, lansăm un apel cetățenilor să ia atitudine și să sesizeze orice situații, care reprezintă factori de risc pentru calitatea apelor. Să păstrăm apele curate este responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, spun inspectorii. 

Citeste articolul pe Stiridecluj

 46 total views